Vad gör en broms Modulator

En ABS bromssystem modulator gör precis vad det låter som den gör:? Det modulerar trycket mellan enskilda hjul för att hålla dem precis på gränsen till låsning. Om datorn är dina ABS hjärna, och de hjul-hastighetssensorerna sina ögon, då modulatorventilaggregat kroppen är dess muskler. Broms Lockup

När du trycker på bromspedalen, du trycker på en stång ansluten till baksidan av en kolv. Denna kolv sitter inuti bilens huvudcylinder, där den pressar vätska genom ledningarna och de enskilda hjulens bromscylindrar. När ett drivhjul tappar fästet, oavsett orsak, orsakar tryck levereras av systemet bromsbeläggen att låsa mot rotorn eller trumman, vilket hjulet till ett plötsligt stopp heter "låsning." När det händer, glider däcket och är i huvudsak värdelös. Addera Hur ABS anläggningsarbeten

Utan ABS, skulle du behöva ta bort foten från bromspedalen för att få hjulen snurra och användbara igen. Ett ABS-systemet fungerar genom att göra detta för dig inte bara med det systemet som helhet, men med varje hjul individuellt. Men istället för att "lyfta upp pedalen," en ABS-modulator minskar trycket på den inlåst hjulet genom att skicka en del av det tillbaka till bromsvätskebehållaren genom en bypass-ledning. När datorn upptäcker låsning genom hjulet hastighet sensorer, öppnar det momentant omledningsventilen och därmed reducerar vätsketryck som appliceras på det hjulet.
Open Systems

Öppna system är den enklaste typen, men de har en allvarlig nackdel. Ett öppet system fungerar precis som beskrivs ovan, skicka överflödig vätska tillbaka till kammaren under låsning. Problemet med detta arrangemang är att varje gång modulatorn släpper trycket sjunker bromspedalen lite. Så, under ihållande bromsning händelser kommer antingen bromspedalen falla till golvet, eller att föraren måste lyfta för att återställa trycket. Vissa öppna system, men använder en pump för att åter förse huvudcylinder med vätska för att hålla pedalen från att falla.
Slutna system

Med ett slutet system, ventilerad trycket går antingen tillbaka till behållaren eller till en fjäderbelastad cylinder kallas en ackumulator. Ackumulatorn håller trycksatt vätska i beredskap för snabb övergång tillbaka in i systemet efter den initiala tryckfall. Om det inte finns tillräckligt trycksatt fluid som lagras i ackumulatorn, sänder en bromsvätska pump trycksatt fluid till den för att fylla på den. Ett slutet system fungerar i en ständig vent-trycksätta cykeln att hålla vätsketrycket på högsta det kan vara utan att inducera låsning. På grund av detta slutna system är oftast lite bättre på att upprätthålla den typ av "tröskel bromsning" som behövs för att utvinna maximal prestanda från bromsarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68713.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.