Hur man testar en Throttle Position Sensor (TPS) på en 4.3L

för gasspjällssensorn på 4,3-litersmotorn skickar elektriska signaler rör trottelpositionen till drivlinan styrmodulen (PCM). En misslyckad TPS kan leda till ett antal frågor fordonets prestanda, inklusive grov transmission växling, dålig bränsleekonomi och tvekan när gasen används. Testa TPS kan hjälpa till att avgöra om det är en källa till problem fordonets prestanda. Du bör byta TPS om testet identifierar givaren som orsaken till dessa problem. Saker du behöver
Digital multimeter
stjärnskruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven och leta reda på TPS på spjällhuset av 4,3-liters motorn. Lokalisera de blå, svart och grå kablar som leder från kontakten på TPS. Starta motorn och låt den värmas upp till arbetstemperatur. Stäng av motorn.
2

Kontrollera att TPS får ström från PCM. Ställ in digital multimeter så att den läser "Volt" i DC-läge. Sondera grå tråd på TPS kontakten med den röda ledningen på multimetern och marken den svarta kabeln på en ren metallyta. Vrid nyckeln till "On" läge och kontrollera spänningen, som bör vara mellan 4,5 och 5 volt. Addera 3

Testa TPS för att verifiera att det är ordentligt jordad. Sond den svarta kabeln på TPS kontakten med den svarta kabeln och fäst den röda kabeln till batteriets pluspol. Vrid nyckeln till "On" läge och kontrollera spänningen, som bör vara mellan 11 och 12 volt.
4

Testa TPS för att kontrollera att den sänder rätt signaler till PCM. Sond den blå kabeln på TPS kontakten med blymönja. Jorda den svarta kabeln på batteriets minuspol. Vrid nyckeln till "On" läge och kontrollera spänningen. Spänningen bör vara mellan 0,5 och 0,9 volt, och den bör förbli stabil under hela behandlingen.
5

Rotera 4,3-liters motorn trottelplattan till öppet läge för hand och observera avläsningen på multimetern. Värdet ska vara mellan 4,5 och 4,9 volt. Släpp gasspjället, och se till att spänningen återgår till den ursprungliga 0,5 och 0,9 volt läsning på ett smidigt sätt.
6

Ha en partner lätt knacka TPS med handtaget på en skruvmejsel medan du öppnar smidigt och stänger gasspjället. Titta på multimetervärdet, se till att avlyssning inte stör utspänningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67109.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.