Felsökning av en VW Air Flow Sensor

Din VW: s luftflöde sensor är en elektrisk komponent som beräknar luft in i motorn. Genom att göra detta, övervakar luftflödessensorn luftflödet för rätt luft-till-bensin-förhållande. Den information som samlats in av din VW: s luftflödessensor samlas i luftintaget och skickas till motorns styrenhet (ECU) på din VW. Datorn använder sedan denna information för att balansera och leverera rätt luft /bränsleblandning till motorn. Om din luftflödessensor går dåligt, kommer du att märka en markant minskning av motorns prestanda. Du kan ha problem med att starta din VW eller det kan stanna medan du kör den normalt. Du måste felsöka problemet för att kontrollera att det är luftflödessensorn. Saker du behöver
Voltmeter
burk /tryckluft
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera luftflödessensor för smuts, damm eller annat skräp. Kontrollera att sensorn inte har några partiklar på sensorledningarna.
2

Vrid på voltmetern till "ohm" inställningen och mät motståndet mellan terminalerna THA och E2. Du kommer att behöva din specifika VW servicemanualen att lokalisera den exakta platsen för dessa terminaler. Peka på en ledning på voltmetern till THA terminalen på luftflödessensor, och peka på andra leder till E2 terminalen på sensorn. Läsningen ska vara på eller nära 0, men en varians på + /- ".05" är acceptabelt. Om resistansen är utanför detta område, då din luftflödessensor behöver bytas.
3

Ställ ratten på voltmetern till "volt." Tryck på pluskabeln på voltmetern till VG terminalen, och tryck sedan minuskabeln på voltmetern till E2G terminalen. Kontrollera uppläsningen på din voltmeter, det bör visa någon spänning
4

slag på sensorledningarna eller använd en burk med tryckluft från några meter bort för att försiktigt flytta luft över sensorn ledningar på. undersidan av VW: s luftflöde sensor. Spänningen ska variera. Om den inte gör det, då din sensor är trasig och behöver bytas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64609.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.