Hur man använder en Automotive Circuit Tester

En bil kretsprovare är ett värdefullt verktyg att ha om du misstänker elektriska problem i din bil, eller när du lägger eldrivna tillbehör till ditt fordon. En bil krets testare kan informera dig om en viss tråd i bilen har ström som går igenom det eller inte. Du kanske också kunna kontrollera tillståndet av ditt batteri eller tändstift kablar med en testare. Saker du behöver
Automotive kretsprovare
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera om en enskild tråd är "het", eller har ström går igenom den, genom först ansluta krokodilklämman på testarens jordkabeln till en ren metall del av bilens kaross, ram eller motorblocket.
2

Peka på metallsond på spetsen av testaren att slutet av tråden i fråga som slutar i en metall-kontakt. Pierce plastisoleringen av tråden med sonden om ingen metall kontakt är synlig. Tryck inte sonden hela vägen genom tråden,. Endast tillräckligt långt för att bryta ytan av isoleringen
3

Kontrollera din testarens indikeringslampa, LED-ljus eller mätare (beroende på märke och modell av testare). Observera att en tråd som har ström löper genom den tänds ljuset eller orsaka mätaren att röra sig.
4

Kontrollera kontinuiteten i en tråd för att ta reda på om det finns en paus eller kortslutning. Följ steg 1 till förfarandet för jordning av testare till ditt fordon. Sond aktuella tråden på olika ställen längs dess längd med hjälp av förfarandet i steg 2. Stanna när du får inget svar från testaren, vilket tyder på att du har en paus eller kortslutning i kabeln mellan den punkt där du senast fick en bra respons och den sista givaren där du inte gjorde.
5 < p> Testa nivån på avgiften i bilens batteri, om din testare om sådan finns att göra här. Kontrollera din instruktionsbok om du är osäker. Anslut krokodilklämman på testarens jordkabel till den negativa batteripolen. Håll testarens sonden till den positiva batteripolen. Bestäm mängden laddning av hur många LED-lampor är tända. Inga lampor indikerar att det inte finns någon laddning i batteriet, är alla lampor på indikerar att batteriet är fulladdat.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65201.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.