Hur man testar en motor Coil

Automotive tändspolar fungera som miniatyr transformatorer som ökar 12 volt till flera tusen för att antända tändstiften. Utan en tändspole, skulle gnista inuti cylindern har inte tillräcklig spänning för att antända bränsle blandning för förbränning. Bestående av primära och sekundära lindningar, vissa spolar eld på alla cylindrar genom en enhet, medan andra motiv införliva användningen av enskilda spolar för varje cylinder eller en spole för två cylindrar. Enhet spolar rutinmässigt har jacka kärnor fylld med olja för att minska värmen. När en spole blir defekt, kan den tillåta misständning i motorn eller hålla motorn körs. Saker du behöver
Ägarens reparationshandbok
kod scanner
Trouble kod Boka hotell ohmmeter
Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Placera fordonet i parken eller neutrala med nödbroms set. Lyft huven. Koppla bort den negativa batterikabeln. Identifiera vilken typ av spole din bil har genom att hänvisa till din bruksanvisning. Ansluten till spolen kommer att vara en hög-spänning, pluggliknande tråd, som kommer att leda till ett lock eller en enskild tändstift. Undersök enhet spole, om du har denna design, för en oljefilm eller oljeläckage på spolen kroppen. Om rullhylsan ser deformerad (uppblåst) eller har ett oljeläckage, måste den bytas ut.
2

Anslut minuskabeln med en socket och skiftnyckel. Anslut en streckkodsläsare till bilens ingång under instrumentbrädan om du har 1996 eller nyare motor med en OBDII (flera spole förpackningar) tändsystem. Starta motorn och leta efter en P030X kod, där "X" representerar en defekt spole på en viss cylinder plats. En sådan kod kommer indikera en kort eller brytas av inne i spolen.
3

Anslut batterikablarna. Använd en 10 mega-ohm impedans ohmmeter för att kontrollera din spole. Vrid startnyckeln till "på" läge. Placera ohmmetern röda (positiva) ledningen till den "+" (positiv) sidan av spolen. Placera den svarta (negativa) ohmmeter ledning på "-" (minus) sidan av spolen och läs ohm motstånd. Värdet bör ligga mellan 0,4-2,0 ohm. Se din bruksanvisning för exakt värde. Varje läsning inom eller utanför specifikationerna indikerar dåliga primärlindningen i spolen.
4

Placera ohmmetern röda ledaren (plus) på "+" terminal av spolen. Placera den svarta (negativa) ledningen från ohmmeter inne spolen tornet och läsa värdet för sekundärlindningen. Avläsningen ska ligga inom ett intervall på 6.000 till 15.000 ohm, men kolla din instruktionsbok för exakt värde. Varje ohm läsning inom eller utanför angivna värdet kommer att indikera en defekt sekundärlindning krets i spolen.
5

Använd en socket och skiftnyckel för att ta bort enskilda spole förpackningar för att testa med ohmmeter om din bil har detta design. Se din bruksanvisning för stiftet placering av de positiva och negativa sidor av spolen inuti kontakten. Testa spolen som du skulle för en enda enhet spole och registrera avläsningarna.
6

Vänd spolen över och undersöka undersidan för anslutningskontakter om de inte visas på toppen av spolen . Testa spolen med ohmmeter som i steg 5 för singel-enheten spole. Värden utanför eller inne i specifikationerna kommer att peka på en defekt spole.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66909.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.