Hur man kontrollerar för bränsletillförsel i en Mitsubishi Galant

Mitsubishi Galant var tillverkad av Mitsubishi Motors som en kompakt 1969-1998 och därefter som ett medelstort fyradörrars sedanmodell från 1998. Den Galant namngavs Import Car of the Year av Motor Trend Magazine 1989. Kontrollera efter problem bränsletillförsel i en Mitsubishi Galant Om motorn startar går ojämnt, stannar ute i trafiken eller startar inte alls. Instruktioner
1

Avlasta bränslesystemet i fyrhjulsdrivna Galant modeller genom att lossa tanklocket och lossa kabelstam till bränslepumpen. Höj Mitsubishi Galant vid behov. I fyrhjulsdrivna Galant drive modellerna, koppla ur kablar som ansluts bränsletanken och bränslepumpen locket. Starta bilen och låt motorn gå tills den stannar. Slå av tändningen och koppla bort den negativa batterikabeln.
2

Koppla bränsletrycket slangen sensor vakuum. Kontrollera om bränsle i raden. Om det finns bränsle som finns i ledningen, är den bränsletillförsel problemet sannolikt på grund av en defekt bränslepump tryckregulatorn. Om inget bränsle finns i ledningen, sätter du tillbaka vakuumslangen och fortsätta med bränsletillförsel diagnostik. Utanför bränsletrycket testport cap
3

Twist och bifoga en tryckmätare till bränslet tryckventil. Anslut den negativa batterikabeln, starta motorn och låt den gå på tomgång. Kontrollera mätaren. Det måste registrera cirka 27 psi. Koppla loss vakuumslangen och kontrollera mätaren igen. Det måste läsa mellan 36 och 38 psi. Tryck som är för hög indikerar en felaktig tryckregulator. Ett lågt tryck indikerar en trasig bränslepump som behöver bytas.
4

Skär motorn, avlasta trycket i systemet igen och ta bort den negativa batterikabeln.
5

bort bränslefiltret. Lossa behålla locket på bränslepumpen med verktyget MB991480. Koppla bort alla kablar och slangar till bränslepumpen, som är tillgänglig genom att lyfta baksätet. Ta bränslepumpen och filter.
6

Undersök filtret för träskor och byt ut vid behov. Om det inte finns några träskor är bränsletillförsel problemet troligtvis orsakad av en uppdelning i bränslepumpen själv.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63786.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.