Felsökning av en ljus Instrumentpanel som stannar på

indikeringslampan tänds på bilens instrumentbräda är programmerade att visas när bilens elektroniska styrenhet (ECM) känner ett problem eller fråga i någon av de mekaniska eller elektroniska komponenter. Felfunktionen lamporna stannar kontinuerligt tänd tills problemet är reparerat och felkoden har raderas manuellt från den elektroniska styrenheten minne. Störning lampor inkluderar ljuset kontrollera motorn, kontrollera transmission ljus, olja ljus, batteri ljus och diverse andra, som installerats av tillverkaren lampor. Saker du behöver
OBD II felkod läsare
Visa fler instruktioner
1

Bifoga en OBD II läsare felkod till den elektroniska styrenheten enligt bilens instrumentbräda och scanna ECM för felkoder. De standardiserade OBD II kodläsare fungerar på alla fordon som säljs i USA sedan 1996. Du kan antingen köpa en kodläsare eller gå till en plats som erbjuder scanning felkod och diagnos. De flesta auto-delar butiker tillhandahålla denna tjänst gratis.
2

Skriv ned de felkoder som OBD II scanner rapporterats. Bestämma innebörden av dessa koder på märke och modell fordon. Det finns listor över felkoder och deras betydelse tillgängliga från olika källor (se Resurser). Om du har en delar butik eller mekaniker skanna din bil, kommer de att kunna avkoda koderna för dig.
3

korrigera alla problem med bilen som rapporterats av koderna. Detta betyder antingen utföra reparationer själv eller ta bilen till en mekaniker för att få bilen reparerad. Du kommer att behöva rätta till de problem som orsakar fel indikatorlampa att komma på innan du kan släcka lampan.
4

Re-scan ditt ECM efter att du har reparerat problemen. Manuellt ta bort varje felkod från fordonets ECM med OBD II kodläsare. Radera felkoder med en kodläsare är det enda sättet att stänga av felet lamporna i en nyare modell fordon. I fordon tillverkade före 1996, kanske du kan stänga av belysningen genom att koppla bort batteriet och låta det sitta i flera minuter innan du ansluter den. Detta kommer att återställa bilens dator och återställa felet lyser med det.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67983.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.