Hur du justerar ett 12-volts Voltage Regulator

De flesta fordon har ett 12-volts batteri som ger ström för att starta motorn. Batteriet laddas av en växelströmsgenerator och kräver en konstant 14-volts-ingången medan motorn är igång. Om motorn inte startar efter att ha legat parkerat över natten, kan du ha ett problem med generatorn, regulatorn eller batteriet. Testa spänningsregulator för att avgöra om batteriet tar emot den exakta spänning som krävs för att korrekt ladda medan motorn är igång. Om den inte är det måste du justera regulatorn. Saker du behöver
Multimeter
stjärnskruvmejsel
platt skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Lyft huven på din bil och stötta den öppna . Ställ åt parkeringsbromsen och lägg växeln i parken (automatisk växellåda) eller neutrala (manuell växellåda).
2

Koppla bort den negativa (svarta) kabeln från batteriet, följt av den positiva (röda) kabeln . Fäst den svarta multimeter sond till den negativa polen på batteriet. Fäst den röda multimeter sond till den positiva polen på batteriet. Addera 3

Starta motorn. Slå på multimetern och flytta lägesväljaren till "VDC" (volt likström) position vid 20-volts sortiment.
4

Läs multimetern. Om spänningen läsning är lägre än 14 volt, kan du behöva byta ut generatorn /regulatorn och eventuellt batteriet. Om displayen visar högre än 14 volt, den spänning regelbundna behov justeras eller bytas.
5

Ta bort locket av spänningsregulator, som är på generatorn. Leta bulten regulatorn justeringen på generatorn. Använd en stjärnskruvmejsel för att flytta justeringsbulten tills multimeter läser 14 volt exakt, sedan tillbaka locket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67463.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.