Felsökning en bränslepump på 1995 960 Volvo

Volvo 900-serien var mellanstora bilar som tillverkades på 1980-talet och 1990-talet. Volvo 960 tillverkades först 1991. Det såldes över hela världen och erbjuder en helt ny aluminium 24-ventiler DOHC inline sexcylindrig motor. Volvo har valt att avsluta produktionen av den 960 år 1998. Den 960 är utrustad med en bränslepump som hjälper relä gas i bränsletanken till 960 motor. Bränslepumpen kan slitas ut eller inte fungerar korrekt. Det finns vissa steg du bör ta till ordentligt felsöka en bränslepump för att se om den behöver repareras eller bytas ut. Saker du behöver
bränsletryck Tänger spårvidd Addera Visa fler instruktioner
1

Lär symptom på en sviktande bränslepump. Din Volvo kommer att reagera på vissa sätt när bränslepumpen inte riktigt fungerar. De primära reaktionerna är bilen inte startar och motorn stannar när gaspedalen trycks ned.
2

Lyssna för att se om bränslepumpen är engagerande innan din Volvos motorn startar. I en lugn miljö, sätter din tändningsnyckeln i tändningslåset och vrida nyckeln ett snäpp åt höger så att batteriet är på men inte din motor. När nyckeln vrids bränslepumpen ska börja fungera. Vrid nyckeln och slå till den högra skåran flera gånger för att kontrollera att pumpen ständigt slås på. Du kan behöva en andra person för att hjälpa dig lyssna av bränsletanken i bilen om du inte kan höra det som du sitter i förarsätet.
3

Testa Volvos bränsletrycket. Lokalisera schraderventilen på motorblocket av bilen. Det är normalt placerad intill generatorn och liknar luftventilen på en bil eller cykel däck. Skruva en bränsletrycksmätaren i schraderventilen och kolla bränsletrycket för Volvo. Korrekt bränslesystemet tryck för Volvo är 44 pounds per kvadrattum.
4

Kontrollera regulatorn bränsletrycket på Volvo. Ett lågt bränsletryck läsning från ditt bränsle tryckmätare betyder inte nödvändigtvis bränslepumpen har skadats och måste bytas ut. En felaktigt fungerande bränsletrycksregulator kan också släppa bilens bränsletrycket. Bränslet tryckregulatorn ligger mot framsidan av motorblocket av bilen. Tryck försiktigt på gummislangen som går från regulatorn med några tänger. Medan du klämma, titta för att se om bränsletrycket ökar till en normal nivå. Om så är fallet, har regulatorn misslyckats, inte bränslepumpen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67063.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.