Felsökning av elsystem i en Dodge Ram

Dodge Ram pickup kommer i både 1500 och 2500 modellerna. Den 2500 är ett arbete lastbil gjord för att dra släpvagn. 1500 fungerar bra på vägen också. Liksom de flesta pickuper har Dodge Ram sina problem, men överraskande, tenderar det elektriska systemet att fungera bättre än de flesta. Fortfarande, om du håller din pickup för länge, kommer ett elektriskt problem eller två dyker upp. Instruktioner
1

Kontrollera reläer och säkringar om din bränslepump inte blir någon eld. Detta gör en mycket fastställbara elektriskt problem, men om allt ser ut, har någon titta på kollisionen cut-off switch. Ibland utlöst eller dålig switch kan påverka din bränslepump.
2

Tackle grov tomgång genom datorn, den Powertrain Control Module (PCM), i 2004 och 2005 Dodge Ram modeller.

Billiga 3

Värm upp en Dodge Ram som inte vill värma på de kalla vinterdagar. Ett spjäll styrsystem problem kan begränsa luftflödet från kanalerna. Om du har luftflöde, bara inte varm luftström, titta på mixern dämparen påverkar värmeelementet eller ställdonet.
4

Leta efter en varm tråd vidröra chassit eller en besvärlig strålkastare switch om din strålkastare orsakar din pickup att förlora alltför mycket saft från batteriet.
5

Hitta din multifunktionella switch om du har problem med lampan ut ljus, blinkers och vindrutetorkare. Rengör smuts och korrosion från kontakterna för att få växeln i drift igen. Om detta inte göra trick, be din återförsäljare för att få koderna från Front Control Module (FCM) för att diagnostisera problemet.
6

Räkna ut flera elektriska problem genom att kontrollera både säkringsdosorna. Ett kort kan orsaka en säkring att blåsa inne i hytten eller inuti kåpan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63801.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.