Så här kontrollerar Ljuset tanklock på en Ford Ranger

tanklocket Övervaka Ljus på Ford Ranger är ett utsläpp relaterat anordning avsedd att varna dig om ditt bränslesystemet inte är ordentligt tillslutna. I händelse du påbörjar din Ranger utan tanklock på ordentligt, eller inte på alls, kommer ljuset slås på för att göra dig medveten om situationen. I vissa fall, kan kåpan verkar vara på tät medan lyser fortfarande. Om så är fallet, kan du göra några snabba felsökning själv innan du tar en tur till servicecentret. Saker du behöver
Ficklampa cap
Replacement (tillval)
Visa fler instruktioner
1

få ut av Ranger och se till att tanklocket är på. Om inte, satte den på och gå och se om ljuset släcks. Om locket är redan på, gå till steg två.
2

Ta bort locket och inspektera gängorna på locket för att se till att det finns inget grus eller smuts hindrar den från att täta ordentligt. Så, ta din ficklampa och inspektera hongängorna i påfyllningsröret där locket fäster. När du har kontrollerat att gängorna är rena, installera locket och vrid tills du hör ett klickande ljud. När du har gjort detta, gå tillbaka för att se om ljuset har vänt tillbaka ut. Om inte, gå vidare till steg tre.
3

Köp ett nytt tanklock och installera det på din Ranger. När den är på, kontrollera att se om varningslampan fortfarande lyser. Om så, tillbaka tanklocket och ta din Ranger till en auktoriserad Ford verkstad för vidare diagnos.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64593.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.