Hur förstå OBD-koder

En OBD-kod scanner kan hjälpa till med motorreparationer. Det kan hämta både pågående koder och felkoder, vilket ger dig en diagnos på motorn. Detta i sig kan du spara pengar på lång sikt i garage diagnostiska avgifter. Men hjälper det också att veta lite om koderna själva. Skannern handbok kommer att ha en lista över felkoder, och många av de är definierade på nätet på sajter som OBD-codes.com. Det är också ett sätt att läsa koden för att få en allmän kontentan av problemet, innan du försöker hitta en definition. Saker du behöver
OBD-kodläsare
OBD-kodläsare användarmanual
Visa fler instruktioner
1

Hook upp OBD-kodläsare till datalänk-anslutningen i ditt fordon. Detta diagnostiska port kan mycket av märke och modell, men det är oftast på förarsidan och under instrumentpanelen och ratten.
2

Slå på scannern, om ditt varumärke på läsaren inte omedelbart komma på när den känner en anslutning. Slå på din bil nästa. Du kan behöva att antingen stänga av elsystemet på eller starta motorn. När det diagnostiska systemet och läsaren har etablerat en anslutning, kommer koden visas på skannerns skärm.
3

Titta på koden på skärmen och hitta det första tecknet. Om ditt fordon har tillverkats efter 1996, kommer bilen att gå med OBD-II-normerna, och det första tecknet är en bokstav i alfabetet. Koder från före 1996 kan följa olika standarder, men de äldre är oftast två-till tresiffriga tal. Dessa äldre koder är svårare att "läsa" och du bör ska bara leta upp numret upp.
4

Titta på första bokstaven i koden. Detta brev har en specifik innebörd. "P" står för "drivlina." "B" står för "Body". "C" står för "Chassis." "U" står för "Network Communication. Bokstäverna motsvarar var problemet ligger.
5

Titta på numret efter den första bokstaven. För alla platser," 0 "betecknar en generisk kod som anges av Society of Automotive Engineers. A "1" betecknar en kod som är specifik för fordonets tillverkare. Om koden är generisk, kan du förmodligen hitta en definition på läsarens bruksanvisning. Dock kan din manual inte innehålla koder tillverkarens problem . För dem, liksom med OBD-I och äldre koder, kan du behöva hitta denna information på nätet.
6

Stäng av bil utanför och haka skannern. Slå upp felkoden, och sedan, du kommer att behöva göra ett beslut om huruvida du har kompetens att åtgärda problemet eller inte. I vissa fall kan det inte vara en enkel DIY-lösning, och du bör rådfråga en professionell mekaniker.
Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65984.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.