Hur man diagnostiserar Varför en motor är täckt i olja

Att upprätthålla en bil är aldrig lätt. Problem kommer ibland förekomma. Att lära sig att fixa dessa själv är ett sätt att spara pengar, men kan vara tidskrävande, såsom att hitta källan till en motors oljeläckage. Vad kan vid första anblicken tyckas lätt kan förvandlas till en mardröm om du inte hittar rätt källa första gången. Men med rätt kunskap, det finns ett enkelt sätt att räkna ut källan till läckan så att du inte behöver göra flera reparationer. Saker du behöver
Motor avfettningsmedel
Slang
Motorolja färgämne
Ultraviolett ljus
Visa fler instruktioner
1

Rengör motorns helt. En smutsig motor kan göra det svårare att spåra källan till motorns läckan, så alltid utföra detta steg. Starta motorn och låt den gå tills motorrummet är varm. Det tar vanligtvis cirka fem minuter. Sedan stänga av motorn och spraya avfettningsmedel över hela motorn från topp till botten. Låt avfettningsmedel i blöt i 10 minuter.
2 motor

Starta och kör på tomgång. Slang ner motorrummet för att avlägsna alla spår av avfettningsmedel och smuts. Håll motorn igång i ytterligare 10 minuter efter avslutad.
3

Lägg färgämne motorolja till motorolja. Färgämnet är ultraviolett och kommer att hjälpa dig att spåra källan till oljeläckage. Starta motorn när färgen är helt tillsätts och kör i cirka fem minuter att cirkulera. Stäng av motorn.
4

Kör fordonet. Du testar det genom att se om läckan kommer att visas. Detta kan hända i en timme eller kan ta några dagar. Till exempel kan en stor läcka kan upptäckas direkt, medan en mindre läcka kan ta längre tid att visas.
5

Inspektera motorn med ultraviolett ljus. Efter körning av fordonet, öppna motorrummet och fullständigt inspektera alla delar av motorn från topp till botten. Det ultravioletta ljuset gör att du kan se var eventuella läckor ursprung. Ett läckage som kan tyckas komma från oljetråget packningen kan ha sipprat ner från en ventil packning, ansamlas på läppen av oljetråget. Således kanske du tycker att oljetråget är problemet eller källan till läckan. Men kombinationen av ultraviolett ljus och den nyligen rengjord motor kommer att göra processen att diagnostisera mycket lättare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66636.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.