Så här testar tändspolen i en 1984 Camaro 2,8

Chevrolet introducerade Camaro 1967, och det förblev en populär muskelbil mer än fyra decennier senare. 1984 Chevrolet Camaro hade en valfri 2,8-liters V-6 motor som ger 107 hästkrafter och 145 foot-pounds av vridmoment. Tändningen på 1984 Camaro s 2,8-liters motorn kallas en hög energi antändning eller högskolan. Den HEI antändning tändspolen monterad direkt till toppen av fördelarlocket. Testa motståndet på tändspolen och fördelarlocket kommer att låta dig veta om du behöver byta ut tändspolen. Saker du behöver
3/8-inch-drive ratchet
3/8-inch-drive hylsnyckelsats
Multimeter
Visa fler instruktioner
1

Höja Camaros huven och koppla bort den negativa batterikabeln från batteriet med en spärr och uttag. Placera flikar av tejp på varje tändstift tråd som är ansluten till fördelarlocket. Markera en "1" på tändkabeln närmast elektriska kontakten på locket. Gör en markering på att locket notate att detta är nr 1 plats. Markera flikarna på varje tråd från 2 till 6 medurs från nr 1 flik. Ta bort tändkablarna från distributören.
2

Lossa fyra-polig elkontakt från utsidan av fördelaren för hand. Ta bort fördelarlocket montering bultar med en spärr och uttag. Dra fördelarlocket uppåt en aning. Koppla bort den inbyggda två stift kontakten från mitten av distributören och distributören locket för hand.
3

Förvandla din multimeter till de låga skala ohm inställning. Mät från vänster elektriska kontakten port till höger elektriska kontakten stift genom att fästa de två multimeter sonder till stiften. Mätningen av resistansen mellan de två Elkontakt stiften ska vara 0,00-2,00 ohm. Om motståndet inte är inom detta område, byt distributör.
4

Förvandla din multimeter till hög-skala ohm. Vrid fördelarlocket upp och ned. Från botten av locket, kommer du att se en metall fliken längst ned i mitten av tändspolen. Fäst den svarta proben från din testare på denna metall fliken. Sätt den röda proben på den vänstra elektriska stickkontakten, som det visas på uppochner fördelarlocket. Mätningen av resistansen mellan dessa två tjänster bör vara mellan 6.000 och 30.000 ohm. Om mätningen är oändligt eller inte inom dessa specifikationer, byt tändspolen.
5 p Om tändspolen testar positivt för både de primära och sekundära tester, installera två stickkontakten tillsammans mellan distributören och cap. Montera fördelarlocket tillbaka till distributören bostäder. Montera fästskruvar och dra åt dem ordentligt med Ratchet och uttag. Anslut fyra stift tillbaka tillsammans med distributören. Montera tändkablarna i den ordning som du har dem numrerade.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68616.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.