Vanliga problem med Auto Transmissioner

Fordon automatiska växellådor har kommit långt sedan de första massmarknad sändningar infördes i början av 1950. Ombord datorsystem reglerar upp-och nedväxling, vridmoment och en mängd andra system som ger transmissionen en lång och pålitlig livslängd. Vanliga problem med automatiken härrör oftast från ägaren vanvård och övergrepp, med överhettning, brist på planerat underhåll och arbete för stressigt för märke och modell på fordonet. Slipping Transmission

En läckande vätska linje kommer att orsaka en automatisk växellåda att glida vid växling till en högre växel. Detta innebär att röret suger luft. En halka överföring kan också vara resultatet av ett igensatt filter. Ta bort transmissionskåpan pan att avgöra hur mycket material, spån, smuts, grus, etc., är inuti och bestämma om någon skada har uppstått. Samtidigt, byt filter.
Hard Shift

Hårt, är otymplig växling i automatiska växellådor annat vanligt problem. Vissa sändningar är naturligt otymplig. Några av BMW M-serien sport kupéer är ökända för klumpiga växling. Men för den genomsnittliga personbil och lastbil, bör den automatiska växla sömlöst från växel till växel. Hård växling kan vara ett resultat av en fabriksinstallerad high-stall-omvandlare, vilket gör svårt att flytta en normal företeelse. Men det är mer sannolikt beror på ett smutsigt filter.
Transmission vs Differential
Owners

inte bör blanda ihop transmission problem med differential skador. Runkar och stoppa eller ens ha bilen låsa upp i Neutral får inte vara en transmission problem alls. Istället är det mer troligt axeln som förbinder transmissionen till differentialen kan ha lossnat. Det är inte dyrt att reparera.
Wrong Fluid

Chrysler tillverkar sin egen transmissionsolja och kräver att den ska användas för service sina sändningar. Genom att fylla Dodge lastbilar och SUV automatiken med en 4WD överföring fallet med en icke-Chrysler vätska, kan bilen förlora makten eller inte flytta in i växeln. Fel vätska bör spolas och ersättas med Chryslers ATF +3 vätskor, enligt allpar.com. Addera Pink Stink

Burned vätska kan orsaka automatisk växellåda misslyckande. Dra ut oljestickan transmissionsolja. Om den rosa vätskan luktar bränd toast eller har en brunaktig utseende, har vätskan blivit överhettad och inte längre effektivt som smörjmedel. Om det upptäcks tidigt, kan transmissionen har undgått skador. Vätskan bör bytas omgående, enligt aa1car.com. Undanmanöver kan uppleva motorstopp och hård växling när du utför tunga dragande eller snö
Upgrade

Pre-2001 plöjning på grund av momentomvandlarkoppling engagerande felaktigt. Ny programvara ska installeras för att förbättra motorns vridmoment.


Allmänna problem Några sena-modell V-8-drivna Fords med automatisk växellåda kan uppleva väljare problem där växellådan kan endast arbeta i fjärde växeln. Om växelspaken flyttas till Reverse kan transmissionen växla hårt och jerk fordonet. Detta beror sannolikt på en felaktig växlingsventil. I General Motors TH700R4 automatlåda, kan ett felaktigt installerade gasspjället kabel gör transmissionsväxlingsstyrsektion felaktigt, enligt purplesagetradingpost.com och freeengineinfo.com.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64322.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.