Hur hämta koder Car Trouble With No Utrustning

Fordon äldre än 1995 modeller har vanligtvis OBD-1 problemfri kodsystem, bilar tillverkade efter 1995 har oftast OBD-2-systemet. Skillnaderna mellan de två systemen är att de äldre koderna innehåller två siffror, medan de nya koderna börjar med en bokstav som anger vad systemet i motorn krånglar, följt av en serie tal (se Resurser). Nyckeln "On /Off"-metoden fungerar på äldre fordon, de digitala streck och bygel-wire metoder fungerar för nyare fordon. Saker du behöver
Tändningsnyckelns
Byglingstråd
Paper clip
Visa fler instruktioner Flighter Key "On /Off" Metod
1

Insert nyckeln i tändningslåset. Vända bilen på och av snabbt, slutade med nyckeln i "On" läge. Hur många gånger du behöver för att göra detta beror på motorn, en del kräver tre gånger, vissa fem, andra mer. Dra INTE runt motorn under denna sekvens eller du måste börja om igen.
2

Titta på "Check Engine" lampan på instrumentbrädan. När sekvensen har inletts, den "Check Engine" lampa börjar blinka. Varje blinkning representerar ett nummer i en två-siffrig felkod lagras i datorn. En paus separerar den första siffran från den andra siffran. Till exempel koden "23" blinkar enligt följande:. Flash, flash, paus, flash, flash, flash
3

Record koderna som de blinkar. Kontrollera med din ägarens eller servicehandboken för innebörden av koderna. Varje tillverkare har en annan uppsättning av koder och betydelser.
Andra metoder
4

Lokalisera diagnostiskt test länk där en scan enhet pluggar in, brukar finnas under instrumentbrädan på förarsidan. Om länken har 12 portar snarare än 16, förbinda hamnar "A" och "B" med ett gem eller bygel. Titta på "Check Engine" light för koder som dokumenterats tidigare.
5

Vrid nyckeln till "On" läge samtidigt trycka vägmätaren "Trip" och "Reset" knapparna om instrumentbrädan klustret är digital. De felkoder avläses från vägmätaren visas i denna metod.
6

Tryck vägmätaren "Trip" och "Reset" knapparna medan du slår bilen på och av flera gånger, slutade med nyckeln i " På "position. Släpp vägmätare knapparna. Vägmätaren räknar ned, sedan visa felkoder i vissa modeller.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65562.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.