Hur Test Output Auto Generator

Generatorn i din bil eller lastbil är en kritisk komponent i fordonets laddningssystem. Utan det, kommer batteriet att dö och du hittar dig själv i behov av ständig starthjälp eller bogsering. Lyckligtvis finns det ett enkelt test du kan utföra för att utvärdera generatorn och se om det är att producera rätt kapacitet. Allt som krävs är en billig digital voltmeter eller multimeter, som du kan köpa på de flesta någon bil leverans butik. Saker du behöver Review, Digital voltmeter eller multimeterSomeone till helpScrewdriver (om nödvändigt) Skiftnycklar (om nödvändigt)
Visa fler instruktioner
1

Stäng av bilens tändningslås och frigöra huven. Hitta batteriet i motorrummet, ta sedan bort eventuella plast sköldar täcker batteriet. Många vakter eller sköldar kommer helt enkelt haka eller lossa. Några kommer dock att kräva att du ska lossa och ta bort skruvar eller bultar. I så fall behöver du rätt skruvmejsel eller skiftnycklar.
2

Kontrollera att garantera din voltmeter justeras för DC (likström) skala och, om det är en multimeter, att det är för mätning av spänningen. Anslut sedan den positiva klämman på voltmetern till batteriets pluspol. Du kan urskilja vilka klipp och /eller terminal är positivt genom att leta efter ett plustecken (+) och den röda färgen.
3

Anslut voltmeter negativa klämman till batteriets minuspol. Den svarta färgen och minustecken (-) är associerade med den negativa klämman och /eller terminal numret anges på voltmeter eller multimeter display
4

Anm.. Detta är basen spänningen för ditt batteri. Det bör läsa någonstans mellan 12.5 och 12.8 volt.
5

Berätta din hjälpare att starta bilen och rev motorn till cirka 2.000 rpm.
6

Titta på displayen på mätaren igen. Du bör se en läsning av ca 13,5-14,4 volt. Detta visar hur mycket spänning som alstras av generatorn. Om du ser en avläsning som är mindre än 13,5 volt, är generatorns utgång för lågt, vilket kan resultera i ett urladdat batteri. Du kan behöva byta ut generatorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65185.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.