Felsökning av en Jeep Quadra-Trac

Chryslers Jeep Quadra-Trac-systemet finns på en del av sin Jeep fyrhjulsdrivna fordon. Det är en helautomatisk all-time fyrhjulsdrift-system med endast tre möjliga lägen: fyrhjulsdrift hög, neutral och fyrhjulsdrift låg. Det finns inte en tvåhjulsdrift läget till skillnad från en klassisk fyrhjulsdrift-system. Quadra-Trac är skild från Jeep Quadra-Drive system, som är ett moment balansering för axlarna. Problem med Jeep Quadra-Trac-systemet kan omfatta frågor med SHIFT positioner, kör-och vägförhållanden. Dessa typer av problem kan rättas till genom att följa några felsökningssteg. Instruktioner
1

Använd rätt position växelspaken om kör resultaten inte är godtagbara. Använd "4 All Time" för alla vägytor inklusive torr asfalt och snö eller sand. Använd neutral "N" inställning endast när bilen bogseras. Använd "4LO" för extra dragkraft och maximal dragkraft på lösa och hala ytor.
2

Shift korrekt om dina skift är bullriga eller ryckig. Växla in eller ut ur "4LO" medan Jeep är i rörelse, inte stilla. Den optimala hastigheten är mellan 2 och 3 mph - och inte pausa vid "N." Addera 3

Drive vid hastigheter lägre än 25 km /h vid val av Quadra-Trac "4LO" inställning om däckslitage är överdriven, eller det har varit skador på drivlinan. Tänk på att motorns varvtal i "4LO" är tre gånger så stor som den "4 All Time" läget.
4

inte överskrider en säker körhastighet vid bromsning är oväntat dålig. Även om det finns bättre framkomlig med en Quadra-Trac system än med en vanlig 2-hjulsdrivna bil, stoppar inte förbättrats alls.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67523.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.