Hur man fixar en Överhettning Problem i en Range Rover Modell 98

The Range Rovers aluminium V8 började som en Buick design från sent 1950-tal. Buick sålde V8 design till Rover i slutet av 1960, sedan åter utvecklat det till en V6. Denna motor utvecklades senare till att bli 3800-serien V6 som GM använder till denna dag. Dock fortsatte Rover att använda den ursprungliga blocket gjutning och dess 1950-teknik hela vägen genom 1990-talet - något att tänka på när din lastbil börjar bli lite varm under kragen. Instruktioner
1

Kör trucken för att avgöra när överhettning problemet uppstår. Om trucken tenderar att överhettas vid tomgång, då kan du ha en dålig fläkt, dåligt fungerande termostat, eller låg kylvätskenivå. Om överhettning inträffar vid hastighet eller under tunga användningsvillkor, parkera bilen och gå vidare till nästa steg.
2

Reach under huven medan lastbilen är överhettning och försiktigt lägga handflatan hand på den övre kylarslangen. Var försiktig - det kommer att bli mycket het. Nu, når under lastbilen och känna den nedre kylarslangen, odds eller det kommer att kännas betydligt kallare än den övre slangen. En viss temperaturskillnad här är normalt, men du har ett problem om den övre slangen är nästan för varmt för beröring och den nedre slangen fortfarande något över rumstemperatur. Gå vidare till nästa steg.
3

Tow din lastbil till en radiator butik och få dem byta kylaren. Kylarvätska blir frätande med åldern, och kommer att börja läcka aluminium från motorn och placera det i kylaren kärna. Aluminiumet bygger upp, täpper kylaren och orsakar att trucken överhettas vid hastighet. Radiatorn kan vara salvageable, men vara beredd att köpa en ny och betala för att få det installerat.
4

Har kylaren och kylsystemet spolas med en aluminium-blocket-kompatibel kylvätska flush. Flushing innebär tömning av kylsystemet, hälla radiator flush i kylaren, kör bilen i tio minuter med värmaren i full-on läge, vilket gör att bilen svalna och avtappningen igen. Detta förfarande kommer att eliminera och /eller neutralisera uppbyggnad och gamla vätskan i systemet. En fosfat-fri frostskyddsmedel
5

åter fylla kylaren. Alla antifreezes kommer läcka aluminiumjoner bort från blocket. Denna typ av korrosion är normalt och kommer inte att orsaka några allvarliga problem. Kommer emellertid fosfat används i många typer av anti-freeze kombinera med de lösa aluminiumjoner för att bilda ett ämne som liknar sand. Denna "sand" är vad täpper kylsystem och dödar kylaren, så använder en fosfatfri frostskyddsmedel är avgörande för denna tillämpning. Nästan alla traditionella gula eller gröna frostskyddsmedel använder fosfater, så välja i stället för en europeisk-spec organisk syra frostskyddsmedel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66987.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.