Hur man diagnostiserar Vibrationer på en 1997 Toyota T100

Om 1997 Toyota T100 vibrerar, det är normalt inte ett gott tecken. Vibrationer kan genom orsakas av lösa bultar eller feljusterade eller trasiga komponenter. Det kan också orsakas av slitna komponenter som behöver åtgärdas direkt. Reservdelar för din T100 kan normalt hittas på en auto-delar butik, men innan du byter ut någonting, det är en bra idé att felsöka några av de vanligaste problemen först så att du inte börjar fixa saker på din lastbil som aren ' t bruten. Instruktioner
1

Slå på motorn och öppna huven. Om din motor är vibrerande, och du kan se och höra det, kan det vara en lös eller trasig motor mount. Titta på, men inte röra, monterar motorn på vardera sidan av motorn. Du kommer att kunna se direkt om de inte fungerar som de borde eftersom det blir kraftiga vibrationer vid fästet och ett metalliskt skrammel ljud om gummibussningen inuti T100 s mount har slitits bort. Du måste ha den drabbade motorfästen ersättas.
2

Kontrollera lösa överföring fästen. Om vibrationen inträffar endast vid växling eller när lastbilen är i rörelse under en växling, är problemet ett överföringssystem mount. Detta måste fastställas av en professionell mekaniker.
3

Kontrollera vibrationer vid inbromsning. Om din T100 vibrerade endast vid bromsning, din broms rotorer och bromsbelägg måste bytas ut. Vibrationen sker som ett resultat av en ojämn bromsyta på rotorn.
4

Lyssna efter vibrationer som kommer från under lastbilen. Värmeskölden på katalysatorn på din T100 är benägna att rosta eftersom den inte behandlas med någon form av rostskydd spray. Om toppen av värmeskölden kommer ifrån varandra (den rostar på monteringshålen), kommer den att börja skramla eller vibrera. Detta är inte ett allvarligt problem, och kan fästas med någon ljuddämpare shoppar. Om problemet orsakas av ett brutet fäste för din avgaser (en trasig avgassystem hängare), är det mer allvarligt och måste fastställas av en ljuddämpare butik direkt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65124.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.