Hur berätta om kopplingen eller AC kompressorn Bad

Den luftkonditioneringssystem i ett fordon har ett antal komponenter som arbetar i samklang med varandra för att leverera kall luft till kupén. Kopplingen driver kompressorn, som skickar köldmedium till förångaren där köldmediet blir kondenseras. Köldmediet färdas dock raderna och kyls av kylaren. Kall luft blir blåst genom ventilerna luftkonditioneringssystem i kupén. Om någon eller några av dessa komponenter misslyckas, kan kall luft inte framställas. Kontroll av kopplingen luftkonditionering och kompressorn kräver ett par steg, mätare och handverktyg. Saker du behöver
Hylsnyckelsats och skiftnyckel
Voltmeter Säkringar
(om tillämpligt) katalog AC mätare
Automotive stetoskop
Elektrisk kontaktspray
Bomullspinne
Byglingstråd
Visa fler instruktioner
1

flytta bilen i friläge eller park. Engagera nödbromsen. Lyft huven. Peka på pluskabeln på en voltmeter till den positiva batteripolen. Tryck minuskabel voltmetern till batteriets minuspol. Vänd skalan voltmetern spårvidd till volt och läsa numret. Om batterispänningen lyder under 12,5 volt, kommer kompressorn slås inte på. Ladda batteriet. Om du fortfarande får en låg läsning, har batteriet en kortsluten cell och måste bytas ut.
2

Starta motorn och varmkör den. Stå framför AC kompressor på framsidan av motorn. Har en assistent aktivera AC på max. Vänta på AC koppling framför kompressorn kroppen för att ingripa med och snurra. Om den inte gör det, stäng av motorn och koppla bort den negativa batterikabeln med en socket.
3

Leta elcentralen. Dra ut AC säkring och undersöka glödtråden inuti säkringen. Byt säkring vid tråden har smält eller blåst sönder. Leta efter AC relä i säkringsboxen. Byt den med ett annat relä som har samma strömstyrka och pin konfiguration. Anslut den negativa batterikabeln med uttaget. Starta motorn och ha din assistent aktivera AC på max. Om kopplingen griper in, var säkringen eller relät fel.
4

reda på om ditt fordon använder R12 eller R134a köldmedium. För R12, koppla upp den låga sidan slang av en AC spårvidd till den låga sidan nippel på kompressorn. Den låga sidan kommer att ha en 7/16-inch skruvad på rördelen. Anslut den höga sidan slang för mätaren till high-side kompressor bröstvårtan, vilket kommer att vara en 3/8-tums skruv-on montering. För R134a köldmedelskompressor, tryck på höga sidan gauge slangen på snabbkoppling 16 mm nippel på kompressorn. Tryck låga sidan mätare slangen på snabbkoppling 13 mm nippel på kompressorn.
5

Starta motorn och vrid AC kontroller på max. Öppna hög-och låg-side knoppar på mätaren. Titta på behandlingen. Den låga sidan läsning bör indikera mellan 25 och 40 pounds per kvadrattum (PSI). Den höga sidan behandlingen faller mellan 200 och 225 PSI. Om det står utanför dessa gränser eller inte visar någon avgift alls, är utskärningen reläet inuti kompressorn hindrar spänningen från att aktivera kopplingen. Ladda AC fullt med rätt köldmedium.
6

Kontrollera kopplingen remskivan remmen med motorn avstängd. Bältet ska ha några sprickor eller olja som skulle orsaka den att glida. Om den slirar, kommer skivan inte uppnå tillräckliga revolutioner att koppla in kopplingen mekanismen. Kontrollera bältet för korrekt spänning. Inget mer än 1/4-tums av fri-play bör tillåtas. Lossa botten AC Kompressor montera bultarna och den övre justeringsskruven med en sockel. Dra kompressorn mot bandet för att avlägsna överflödigt slack och dra sedan åt den nedre och övre bultarna kompressor.
7

Placera en mekaniker stetoskop sond på toppen av den icke-rörliga delen av kopplingen medan motorn går på tomgång. Har din assistent aktivera AC på max. Lyssna efter eventuella interna surrande eller klicka ur kopplingen. Om kopplingen misslyckas med att samverka och snurra, men du hör elektrisk surrande eller klickar inuti, indikerar det en inre koppling kort. Lyssna för överdriven lagerljud kommer från kopplingen eller kompressor. Slitna axellagringen kommer att bygga upp motstånd i ledningar och misslyckas med att slå på kopplingen. Koppling remskiva wobble indikerar också slitna axellagringen.
8

Stäng av motorn. Lossa och ta bort de tre bultarna som håller den cirkulära fronten på utsidan av kopplingen. Dra plattan av och se ut i slutet av axeln lagertätningen på kopplingen. Om du ser några oljerester, oljefilm eller uppenbara läckage, betyder det att kompressorn axeltätningen har misslyckats och släpps köldmedium från systemet. Du måste byta ut axeltätningen och ladda systemet.
9

Koppla bort kontakten på kopplingen med motorn avslagen. Rengör kontakterna på båda sidor Byglingstråd med elektrisk kontakt spray och en bomullspinne. Starta motorn och vrid AC kontroller på max. Har din assistent hålla en bygel på den positiva batteripolen när du rör vid tråden till "heta" tråd inuti sladdkopplingsdonet (på kopplingssidan). Om kopplingen misslyckas med att samverka, betyder det att kopplingen har ett internt kort.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66746.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.