Hur ändrar jag termostat på en 2003 Nissan Sentra?

Med åldern ifatt 2003 Nissan Sentra, är det förmodligen dags att slutföra en "en gång över" av de vitala system som håller den åldrande motorn igång. De flesta bilägare kommer att ge sin bil en vanlig olja Cange, men kontrollera kylsystemet är inte så vanligt. Om du har märkt att din Nissan inte vill värma upp när det är kallt ute, det finns en god chans att din termostat är trasig och det är dags att byta ut det. Saker du behöver
2003 Nissan Sentra termostat
2003 Nissan Sentra Termostatpackning
Wrench
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera termostatlocket genom att spåra översta kylarslangen från kylaren till den plats där slangen ansluts till motorn. Metallhöljet att slangen ansluter till kallas termostatlocket. Ta bort skruvarna som håller locket på insugningsröret av Nissan Sentra och sedan dra termostaten täcka upp av grenröret.
2

Dra den gamla termostaten ur insugningsröret och sedan placera den nya en in i inloppet. Var uppmärksam på orienteringen av den gamla termostaten innan du tar ut det. Den nya ska placeras inuti intaget med samma änden uppåt.
3

Ta bort den gamla termostaten packningen från toppen av insugningsröret och placera den nya tillbaka på grenrör. Linje hålen på vardera ände av packningen upp med bulthålen i insugningsröret.
4

Placera termostaten tillbaka batteriluckan på insugningsröret och skruva den på plats. Packningen bör inklämt mellan insugningsröret och termostatlocket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64906.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.