Hur man testar en hjulhastighetssensor

De flesta fordon idag har låsningsfria bromsar. Den hjulhastighetssensor fungerar tillsammans med anti-bromssystem genom att tolka rotationshastigheten hos däcket genom en magnetisk signal. Hjulhastighetssensorn kan berätta om ett däck slutar rotera eller låser upp, och det sänder denna signal till låsningsfria bromssystem så det kan lindra trycket och tillåter hjulet att snurra. Hjulhastighetssensorer montera på varje hjul för att registrera individuella hjulhastigheter, och aktivera en signal efter att bilen färdas i ungefär 3 till 5 mph. Eftersom signalen sänder en elektronisk puls, kan du testa hjulvarvtalsgivaren med en multimeter. Saker du behöver
Ägarens reparationshandbok
Golv jack
Jack står
Däck järn
Assistant Review Digital multimeter
Flying leder
Momentnyckel

Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet och stäng av motorn och transmissionen är i "Park" eller neutral. Ställ nödbromsen.
2

Leta bilens huvudsäkring blocket. Se din bruksanvisning för dess plats. Titta i motorrummet, förarsidan kick panel eller i handskfacket. Ta av locket säkringsblocket och lokalisera ABS säkringen. Se till att tråden inne i säkringen verkar intakt, byt vid behov
3

Lossa klackarna på alla fyra hjulen med ett däck järn - ta inte bort muttrarna.. Lyft fordonets front med en domkraft och placera två pallbockar under ramen nära varje hjul. Lyft och stöd baktill på fordonet på samma sätt. Avsluta bort alla muttrarna med däck järn, ställ hjulen åt sidan.
4

lossa nödbromsen och ställ växelspaken i neutralläge. Sitt ner under den främre hjulhuset och leta efter en tråd som kommer från hjulvarvtalsgivaren monterade på rotorn, drivknut eller hjulnav. Det kommer att se ut som en liten plastlåda. Tråden leder upp genom fender väl. Koppla loss vid uttaget genom att dra isär med fingrarna. Titta på två stift.
5

Ställ en multimeter för att mäta resistansen (ohm). Placera varje sond på multimetern på varje stift inuti kontakten. Anslut den till slutet av tråden som kommer från sensorn. Notera ohm läsning på mätaren. Har en assistent rotera manuellt hjulnavet så fort han kan medan du håller proberna på plats. Se om de ohm antal förändringar med snurr på hjulet. Varje förändring i ohm indikerar en bra anslutning till sensorn. Ingen förändring indikerar en trasig eller kortsluten tråd hjulsensor.
6

Växla multimeter inställning till volt skalan, 10 volt max. Sätt en flygande bly mellan de två anslutningar. Flying leads har förlängningar som passar i den kvinnliga sidan och den motsatta manliga sidan, med vissa utsatta ren metall, så att du kan söka både tråd sidor med domkraften ansluten. Placera en bly från multimetern på en flygande bly, och den andra sonden till andra flygande bly.
7

Har din assistent vrid tändningsnyckeln till läge "ON". Titta på spänningen läsning på mätaren. Normal spänning kommer att vara mellan +5 eller +12 volt, beroende på ABS-specifikationerna. Se din bruksanvisning för det exakta antalet. Med nyckeln fortfarande på, har din assistent rotera hjulnavet igen. Om du ser en spänning förändring, hjulhastigheten funktioner sensor ordentligt. Om spänningen inte ändras du har defekt sensor.
8

Kontrollera resten av hjulhastighetssensorerna på varje hjul med samma förfarande. Någon skillnad i ohm eller spänning avläsningar på ett hjul kommer att indikera antingen ett kabelbrott, kort eller en defekt sensor. Var säker på att ansluta alla stödhjul hastighetssensor när du är klar. Montera hjulen på fordonet och använda ett däck järn att delvis åt alla muttrarna. Använd ordet jack att lyfta fordonet och ta bort jack läktaren. Använd en momentnyckel för att dra åt alla muttrarna med tillverkarens specifikationer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66630.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.