Så Kontrollera DTC på en Kia Sorento

När något går fel med din Kia Sorento kommer det diagnostiska systemet genererar en felkod (DTC), sedan aktivera tjänsten ljus på Sorento s streck. Använda ett On-Board Diagnostic (ODB) scanner är ett tillförlitligt sätt att kontrollera dessa koder. Inte någon scanner kommer att göra, dock. Fordon tillverkade före 1996 behöver hårdvara som kan förstå OBD-I kodning. Bilar efter 1996 behöver ett avsökningsverktyg bevandrad i OBD-II-koder. En Kia Sorento s felkoder är inte svåra att komma åt. Saker du behöver
OBD scanner
Visa fler instruktioner
1

Placera nyckeln i Kia Sorento tändning och lämna den där. Vrid inte eller starta bilen.
2

Hitta den diagnostiska porten under Kias instrumentbräda. Detta är ett stort uttag som kommer att rymma ett brett, diversifierat plugg.
3

Stick OBD scanner stickkontakt i diagnostiska porten. Denna kontakt kommer att vara i slutet av skannerns kabellängd. Tryck bestämt in kontakten i stället. Om du försöker att störa eller tvinga det, kan du skada stiften i kontakten.
4

Starta skannern upp.
5

Vrid nyckeln i tändningslåset och vrid Sorento på.
6

Titta skannerns skärm. Den Kia diagnossystem och skannern kommer att samverka med varandra, och de felkoder ska visas på skannerns skärm.
7

Skriv in koden nedåt. Leta efter en definition på Internet på webbplatser som OBD-codes.com eller motor-Light-Help.com. Båda webbplatser erbjuder definitioner för generiska koder och sådana som är specifika för Kia. Anmärkning:. Några avancerade skannrar levereras med en USB-anslutning och kan anslutas till din hemdator

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65892.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.