Hur man diagnostiserar elektriska strålkastare problem på din bil

Om strålkastarna på din bil inte fungerar, kan en av fyra stora elektriska komponenter har misslyckats: de strålkastare lökar själva kabelpiskan föra strömmen till strålkastarna, de säkringar som är verksamma på kretsen för att skydda den från strömspikar, eller strålkastare switch, vilket gör det möjligt för föraren att växla mellan låga och höga balkar. Någon av dessa komponenter kan vara källan till dina strålkastare problem. Diagnostisera problemet är en okomplicerad process. Saker du behöver
Voltmeter
Visa fler instruktioner
1

Slå på strålkastarna. Byt beroende strålkastare lökar inte slå på. Även om processen för att ersätta en strålkastarlampa varierar beroende på märke och modell av fordon, i allmänhet, att ta bort glödlampan: strömkabeln kopplas bort från baksidan av strålkastare montering, lossa spärren och dra ut glödlampan. Sätt i ny glödlampa, fäst den med klämman, och plug tillbaka i ledningsnätet. Testa strålkastarna igen. Fortsätt till nästa steg om någon inte slå på.
2

Öppna motor rutan facket säkring. Dra säkringen som fungerar på icke-fungerande strålkastare krets. Inspektera säkringen för missfärgning. Byt ut vid behov. Slå strålkastarna på igen. Fortsätt till nästa steg om någon fortfarande inte starta.
3

Anslut minuskabeln på voltmetern till den negativa polen på bilbatteriet. Anslut den positiva ledningen på voltmetern till den positiva ledningen av kabelnätet. Pluskabeln har makten kommer igenom det och är oftast den röda tråden. Kontrollera att strömmen kommer via kabelnätet. Byt ut den om ingen ström kommer igenom. Slå strålkastarna på igen. Fortsätt till nästa steg om de fortfarande inte slå på.
4

Koppla bort den negativa batterikabeln från bilbatteriet. Ta bort ramen runt rattstången av ratten. Koppla ledningarna kvarter från baksidan av strålkastaren switch. Kontrollera om kontakterna på kablaget block eller strålkastare switch är missfärgade. Rengör dem försiktigt med ett suddgummi. Plug igen och slå på strålkastarna på igen. Om de fortfarande inte fungerar, kan du behöva byta strålkastare switch.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66119.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.