Kolla in Rutiner för ett bilbatteri

Du hoppade in i bilen i morse, vände tändningsnyckeln, men ingenting hände. Du försökte igen. Ingenting. Batteriet är dött. Nu vad. Det finns flera tester som du kan utföra för att kontrollera eventuella problem. Även vanliga, kan batteri frågor uppstår på grund av dåligt underhåll eller elektriska kortslutningar krets. Men du kan precisera och åtgärda problem som påverkar batteriets prestanda. Vätskenivån

Kontrollera elektrolytnivån om batteriet har avtagbara lock. Elektrolyten skall täcka cellerna och separatorer. Dessutom, om du kan se fylla ringar genom öppningarna, bör elektrolyten ska vidröra botten av ringarna. Om det behövs, tillsätt destillerat vatten.

Tänk på att om du lägger batterisyra eller destillerat vatten till batteriet varje vecka eller så, kanske du har en överladdning problem. Har generatorn eller avgiftssystemet kontrolleras för att hitta problemet, om det behövs.
Batteriladdning

Använda ett batteri hydrometer, kan du kontrollera skicket på batteriladdningen. Batteri hydrometrar är billiga och finns hos din lokala Biltema. Efter att ha utfört ett test på varje cell, bör din läsning ange 1.265 av specifik vikt eller mer. Om någon av de avläsningar avviker mer än 25 till 50 poäng, kan batteriet vara defekt. Om alla celler läs nedan 1.265, behöver batteriet en laddning.

Gratis underhåll batterier, kan du använda en voltmeter för att testa den allmänna kondition batteriet. Tryck voltmetern sonder till batteripolerna, respekt polaritet. Slå på strålkastarna och notera spänningen läsning. Om det är under 12.4V, måste batteriet en laddning.

Observera att en låg hydrometer eller spänning läsning inte nödvändigtvis indikerar ett defekt batteri. Du kanske har ett avgiftssystem problem, dåliga anslutningar batteri, en aktuell läcka eller ett system för att sätta batteriet under hög belastning. Addera ditt batteri lasttest

Batteriet belastningstest är det bästa sättet att bestämma tillståndet för ditt batteri. Det kräver dock ett batteri belastning testare att mäta ström produktion och prestanda.

Se till att batteriet har minst 12,4 volt laddning utan belastning (alla tillbehör off). Följ sedan instruktionerna testare tillverkaren för att utföra testet. Om du inte har tillgång till en belastning testare, kolla din lokala Biltema. Vissa butiker kommer att utföra detta test gratis.
Täthetskontroll

En låg batteriladdning kan orsakas av en smutsig batteri topp, dåliga kabelanslutningar eller ett system för kort , liksom. Du kan utföra några snabba tester för att avgöra om någon av dessa problem finns i ditt fall.

Att utföra en täthetskontroll, ange din voltmeter till en låg inställning. Vidrör marken sonden till den negativa batteripolen och makten sonden till toppen av batteriet fallet. Om du får någon spänning läsning, är smuts urladdning battericellerna. Med hjälp av en mjuk borste, rengör batteriets topp och fallet med en lösning av bakpulver och vatten. Addera Batteri Terminal Test

Kontrollera batteriets anslutningar genom att ansluta den röda eller makt sond din voltmeter till makten batteriet stolpen och marken sonden till slutet av strömmen batterikabeln där den ansluter till terminalen. Om du får en läsning över 0.5 volt, rengör batterikontakterna med ett batteri borste efter rengöring och en lösning av bakpulver och vatten. Testa den andra terminalen, vända sonden anslutningar.
Battery Drain Test

loss kabeln marken batteriet och anslut din voltmeter i en serie mellan batteriet stolpen och kabeln Du kopplas bara. Ställ din mätare till DC mA. Kontrollera att tändningsnyckeln och alla tillbehör är avstängda. Lossa eller ta bort glödlampan underhood ljus.

Leta klockan säkringen i säkringslådan och ta bort den. Sedan läste din mätare. Om du får läsa av någon spänning över 10 mA, finns en läckström tömmer batteriet. Du kan dra varenda säkring, en i taget, tills du får en läsning av 0 volt på mätaren. En komponent i denna krets kan vara kortsluten, eller något annat problem med kretsen orsakar läckan på ditt batteri.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64083.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.