Hur vill kolla Stötdämpare eller MacPherson fjäderben i en Nissan Sentra

Den Macpherson strut församling eller annan strut design håller din bil från pitching upp och ner när du träffar en bula. Denna sammansättning är avgörande för din fjädringssystem, och oftast inkluderar en teleskopisk spiralfjäder med en fylld olja spjäll ovanför det att absorbera stötar. Här är hur du avgör om de chocker och stöttor skjuts på din Nissan Sentra. Saker du behöver
Bil jack
Pallbockar
Hylsnyckel
Visa fler instruktioner
1

Ta din Nissan för en provkörning och uppmärksam till hur den hanterar vägbulor, ojämna vägar och snabba stopp. Se till att bilen inte bära extra last för att få en mer exakt avläsning. Om du märker att din Sentra studsar mer än en eller två gånger när du träffar en bula vid låga hastigheter, eller om det verkar vara pitching eller näsa dykning, då de chocker och stöttor kan vara problemet.
2 < p> Utför studsa testet. Stå bredvid din parkerade Nissan Sentra. Ta tag i ett hörn av kroppen och sedan börja skjuta upp det och dra det nedåt tills du får en bra studs går och släppa din bil och observera resultatet.
3

se vad som händer När du släpper fender. Om den studsar en eller två gånger och sedan återgår till sitt ursprungliga läge, de chocker och stöttor är i bra form. Om det håller på att studsa upp och ner, är det dags att ta en närmare titt på de chocker och stöttor.
4

Jack upp din Nissan med domkrafter och pallbockar för att stödja chassit. Ta bort hjulet montering och ställ åt sidan. Leta upp spiralfjädern ovanför navet. Ovanför att du bör se spjället, vilket är din stötdämpare. Inspektera spjället för tecken på läckande olja. Detta är en kontrollampa tecken på att de chocker behöver bytas.
5

Titta efter gropfrätning, bucklor, korrosion och rost på aggregatet. Dessa är också tecken på slitna chocker och stöttor. Ta din Nissan Sentra till butiken för att få arbetet gjort, eftersom det kräver en del skicklighet och specialverktyg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63857.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.