Felsökning av en Dodge Transmission

Dodge sändningar ta makten skapas av motorn och omdirigera den till olika redskap val. Problem med oregelbunden och tidig växling, ryser eller vibration och överhettning finns tecken på att transmission problem har startat. Dodge automatiska växellådor använder vätska för att överföra makten inom transmission och ut till drivaxeln. Dess manuella växellådor har metall växlar, som måste kopplas ihop och unmeshed för att fordonet att smidigt växla. Att felsöka en Dodge överföring innebär att undersöka möjliga orsaker och söker effektiva lösningar. Instruktioner
automatväxellådor
1

Kontrollera golvet i garaget för läckage. Automatisk växellåda vätska ser ut som körsbär sockerlag. Om det kommer ut ur olje påfyllningsröret, kan problemet bero på ett igensatt filter eller paus vent orsakar automatisk transmissionsolja att säkerhetskopiera. Det finns två huvudsakliga tätningar i en transmission, främre tätningen och rygg. Inspektera båda tätningarna för att bestämma den punkt för läckage.
2

Lyft huven på din Dodge, tagit del av några ovanliga lukter som kommer från motorrummet. En överhettad automatlåda ger en stark bränd lukt. Överhettning kan bero på en låg vätskenivå, igensatta ledningar eller interna avvikelser.
3

Lyssna på sändningen. Surrande ljud eller surrande kommer från transmissionen kan orsakas av låga vätskenivåer eller en defekt momentomvandlare. Ta del av Dodge växelmönster
4

. Missade redskap eller oregelbundna skiftande mönster kan ibland tillskrivas defekta kontroll vakuum koppling, band misslyckande, brutna linjer eller ett internt fel som intern koppling misslyckande.
Manuella växellådor
5

Titta på växelspaken. En dålig manuell växellåda kommer att dyka upp i växel när flytta växelspaken till friläge.
6

Lyssna när du flytta som alla skift ska vara tyst och smidig. Den manuella växellådan har interna växlar kallas synchronizers som förflyttar de viktigaste kugghjulen i en annan växel smidigt. Om du hör ett skrapande ljud i någon växel, är synkroniseringsdonen misslyckas.
7

märke ansträngningen det tar att byta från en växel till en annan, särskilt om insatsen ändras från en växel till en annan. Kopplingen har lite input i muskeln det tar att flytta växelspaken, men det tenderar att vara lika inom alla växlar. Om det tar mer ansträngning att sätta upp överföringen i första än den gör i tredje, kan överföringen misslyckas.
8

Kontrollera motorfästen. Slitna eller trasiga fästen kan orsaka en manuell växellåda för att hoppa ur växel.
9

Ta bilen på service och be mekaniker att kontrollera om metallspån eller anmälningar i transmissionsolja eller klamrar sig fast magnetiserade överföring avtappningspluggen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67316.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.