Så här testar du Front hastighetssensor på en 2006 Saturn Vue

2006 Saturn Vue stadsjeepar innehåller två främre hastighetssensorer-en vid varje hjul. Dessa sensorer är bultade till den bakre sidan av styrspindeln. PCM-och ABS datorer övervaka data från dessa sensorer om rotationshastigheten hos de främre hjulen, som används för att bestämma när att ingripa med låsningsfria bromsar och traktionssystem kontrollsystem. När en av dessa sensorer misslyckas, kommer PCM avaktivera antisladdsystem och låsningsfria bromsar tills sensorn ersätts. Saker du behöver
Jack
Jack står
Stoppklossar
Scan Tool Review Work ljus
Visa fler instruktioner
1 wheel

Place stoppklossar bakom de bakre hjulen på fordonet och dra åt parkeringsbromsen. Lyft fordonets front med en bil jack och stödja den med pallbockar så att båda hjulen är upplyfta från marken.
2

Slå på tändningen och anslut en scan tool till bilens kommunikationsport. Navigera genom felsökningsverktyg menystruktur till ABS-menyn. Välj det alternativ som låter dig se hjulet uppgifter hastighetssensorn i realtid. Detta alternativ bör märkas "Live Data," "sensordata", eller något liknande.
3

Håll foten på bromsen och starta motorn. Släpp bromsen och tillåta de främre hjulen att snurra fritt. Tryck ner gaspedalen något och kasta en blick på skärmen på felsökningsverktyg. Verktyget bör visa en läsning, i miles per timme, för varje framhjul sensor. Om Scan verktyget visar en noll för en hastighet som inte matchar den behandlingen på hastighetsmätaren är PCM inte korrekt signal från sensorn.
4

Stäng av motorn och inspektera ledningar under fordonet för sensorn visar den felaktiga behandlingen av felsökningsverktyg. Leta efter nedskärningar, frays eller andra synliga skador på ledningar. Om du inte ser några synliga skador som tyder på en kabeldragning problem, då hjulet är defekt och måste bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68700.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.