Orsaker av hastighetsmätare Störningar i en Honda Civic

En väl fungerande hastighetsmätare i en Honda Civic bör vila när bilen går på tomgång och bör långsamt öka som svar på accelerationen av bilen. När en hastighetsmätare fel, kan det fungera på många olika sätt, inklusive konstant tomgång, stiger när bilen står stilla, rapporterar en felaktig hastighet, och guppade upp och ner. När en Civic s hastighetsmätare fel, kan det bero på ett antal problem. Lösa sladdar

Den vanligaste orsaken till hastighetsmätaren fel är lösa sladdar som ansluts till baksidan av hastighetsmätaren. Lösa trådar orsakas ofta av felaktig placering då fordonet tillverkades, eller på grund av att köra flera gånger över ojämn terräng.
Short Circuit

En kortslutning orsakar hastighetsmätaren i en Honda Civic inte fungerar. Ofta är en kortslutning resultatet av plastklämman breaking som håller trådarna bort från motorn. Utan ett klipp, kommer trådarna skaver fritt mot motorn, så småningom resulterar i nakna kablarna som kort ut mot metallen i bilen.
Variable Speed ​​Sensor
< p> Den Variable Speed ​​Sensor, även känd som VSS, ligger på överföring och kommer att leda till att hastighetsmätaren ska vara inaktivt under acceleration om den är skadad. Korrosion på anslutningen kan också resultera i hastighetsmätaren fel, och i allmänhet korrigeras genom rengöring, reparation eller utbyte. Addera avgasåterföring

avgasåterföring, ofta kallad EGR, är en ventil på motorn som öppnas för att tillåta avgaserna att passera igenom. Om EGR går dåligt eller blir skadad, kan den fortfarande vara öppen när det är tänkt att vara stängd, vilket gör att hastighetsmätaren till guppar upp och ner sporadiskt, och kommer också att orsaka att motorn går väldigt grovt.

Trasig säkring

Varje Honda Civic har en säkringsdosa, som är placerad på insidan av instrumentbrädan på förarsidan. Om säkringen som styr hastighetsmätaren lossnar eller blåser, kan hastighetsmätaren sig oförutsägbart, eller sluta fungera helt. En säkring kan identifieras genom en svart fläck i plasten.
Oxygen Sensor

skillnad från de flesta andra bilar, har Honda Civic två syresensorer, som vidarebefordrar avgaser information till bilens dator så att bränsletillförseln och tändning hastighet av motorn förblir stabila och effektiva. Om en eller båda sensorerna syre fel, felaktig tändning och bränsletillförsel kan leda till att motorn går dåligt, vilket kommer att orsaka hastighetsmätaren till ryck och stamma som svar. En dålig lambdasond åtföljs ofta av kontrollera motorn ljus.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63693.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.