Hur man använder Actron Cp9135 Auto Code Reader

Även om Actron CP9135 är inte längre i produktion, är det fortfarande en allmänt tillgänglig kodläsare i bilreparationer och delar industrin. Den CP9135 är OBD II kompatibla. Detta var den andra fasen av bil omborddiagnos som standardiserade kontaktdon och verktyg för att läsa felkoder på alla fordon tillverkade från 1996 och framåt. Medan vissa tillverkare började följa med OBD II så tidigt som 1994 (för 1995 års modell), har många fortfarande installera första fas omborddiagnos (tills mandat datum) göra kontaktdon och kodläsare /verktyg skanna behövde fordon specifik. Instruktioner
1

hitta data /diagnoslänkmeddelandet kontakt (DLC) på fordonet. Se bilens instruktionsbok för placeringen av DLC, om det behövs. Den vanligaste platsen för DLC är under förarsidan instrumentbrädan vid rattstången. Inspektera kontakten på CP9135 för att leta efter en kontakt med samma trapetsoidform. Vissa DLCs (inte alla) kan innehålla en cover på dem som kräver avlägsnande av locket för att ansluta kodläsare i dem. Andra platser för DLCs (mycket mindre vanligt) kan vara på passagerarsidan nedre streck, bakom askkoppen (vissa tidigare Honda modeller) eller i mittkonsolen (mycket sällsynt).
2

Anslut CP9135 kodläsare i DLC. Den extra batteri i fordonet kommer automatiskt att ge ström till kodläsare, vilket eliminerar att behöva slå på en strömbrytare på enheten.
3

Vrid tändningsnyckeln till "On "läge utan att starta motorn. Detta kommer att ställa in att läsa några felkoder (DTC) som har utlöst lampan felindikator (även kallad kontrollera motorn ljus).
4

Följ instruktionerna på skärmen LCD menydisplay i ansiktet av CP9135. Använd knapparna på framsidan av kodläsare nedanför skärmen för att utföra uppgiften avsett. Huvudmenyn visas alternativen "1" till "5:" 1, läsa koder, 2, koder Radera (enheten har också en Radera-knapp som kan eliminera detta alternativ om så önskas), 3, MIL status, 4, I /M (inspektion och underhåll monitorer) samt 5. Montera verktyg /test. Verktyget setup /testalternativet kommer att innehålla en extra "1" till "5" alternativen.
5

Tryck på "Enter"-knappen (nedre högra knappen på enheten ansiktet) med menyn alternativ 1 (läs koder) för att bestämma eventuella felkoder som kan ha utlöst MIL. En kort beskrivning av DTC (s) kommer att visas när CP9135 har kommunicerat med bilens dator. Också, tryck på "Enter"-knappen när du är på något annat alternativ ("1" till "5") för att aktivera önskat alternativ.
6

Bläddra nedåt ("Nej"-knappen) för att de andra fyra alternativen nedan på "Läs koderna" om så önskas. Alternativ "2" kommer att radera DTC (er) eller "Radera" knappen (uppe till höger på enheten ansiktet) om så önskas. Var medveten om att om de visade dubbelbeskattningsavtal inte korrigeras eller "hårda koder" (omedelbar felkoder), kommer MIL inte förbli en gång datorn av fordonet har återställts och sensorerna och kretsar har recommunicated till datorn. Kretsarna och sensorer involverade med recommunication till datorn är även känd som I /M monitorer. Dessa kan ta så länge som flera körcykler att recommunicate, och när de har, blir de antingen "färdig" eller kommer på nytt utlösa MIL på instrumentpanelen.
7

Använd "Yes "och" nej "-knapparna (på mitten av enheten ansiktet) för att bläddra uppåt eller nedåt mellan önskade alternativ. Dessutom använder dem för att svara "ja" eller "nej" på frågor den på skärmen kan begära. När du raderar ett dubbelbeskattningsavtal, till exempel, kommer CP9135 erbjuda alternativet "är du säker på att du vill radera felkoder?" Ange "ja" eller "nej" och returresa.
8

Tryck på "Tillbaka"-knappen när du går tillbaka till ett tidigare alternativ önskas. Bläddra till alternativet
9

"3" (MIL status), och tryck på "Enter"-knappen för att ta reda på den aktuella MIL status för fordonet. Om I /M-skärmar har inte återställs, kommer MIL status informera användaren status är inte redo.
10

Bläddra till alternativet "4" (I /M-monitorer) och tryck på "Enter "-knappen för att upptäcka vilka jag /M monitorer är fortfarande inte" färdig "-läget ännu. Det här alternativet fungerar bäst med bilen igång och utför arbetscykler för att visa förloppet av I /M-skärmar (kan ta flera arbetscykler, som förklaras i steg 6).
11

Bläddra till alternativet "5" (Tool setup /test), och tryck på "Enter"-knappen för att bläddra igenom ytterligare alternativ. Dessa alternativ är specifikt för funktionalitet och felsökning av CP9135 enheten: 1, "Justera kontrasten" ändrar kontrasten i menyn på skärmen med "Ja" och "Nej" för att bläddra, 2, "Display test" visar LCD visning av menyn på skärmen, 3, "Tangentbord test" utför ett test på tangentbordet knapparna på anläggningen för att säkerställa att de är fungerar korrekt, 4, "Memory test" Kontrollera minnet av enheten för att säkerställa att det fungerar ordentligt , 5, är "SW-ID" (programvara identifiering) används när du kontaktar kundsupport för funktionaliteten av enheten krävs Addera
. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66842.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.