Varningstecken på ett bilbatteri dö

Ett batteri är nödvändigt för att starta upp en bil. Batteriet laddas av generatorn när bilen är igång, lagrar upp den elektriska laddningen som krävs för att starta upp bilen timmar eller dagar efter att den användes senast. Ett bilbatteri som är döende ska inte hålla laddningen så bra som det en gång gjorde, och flera varningstecken visas som indikerar att batteriet är döende. Starta

En döende bilbatteri kommer att orsaka problem med bilen börjar, speciellt efter att bilen har suttit utan drivs i några timmar. Om bilen kämpar för att vända, men då motorn startar utan problem, är batteriet sannolikt orsaken. När du startar en bilens motor, kommer den enda källan för den gnista som antänder bensin och luftblandningen i motorn från bilens batteri. Om batteriet har en extremt låg kostnad, kan det bara finnas ett klickande ljud när du försöker starta motorn, men bilen startar inte.
Lights

Ljusreglering strålkastare kan indikera en döende batteri. Om du misstänker att ditt bilbatteri är döende, kan du prova ett test med strålkastarna. Du kommer att behöva två personer för testet - en person startar bilen medan den andra personen står en bit framför bilen. Detta test fungerar bäst när den är åtminstone lite mörkt ute. Slå på bilens strålkastare medan den andra personen kontrollerar hur ljust det är, och slå sedan på bilen. Om strålkastarna bleknar när bilen startas eller strax efter att det har startat, är batteriet dör och måste servas eller bytas ut.
Eltillbehör
< p> Ett annat sätt att berätta om bilbatteriet är döende, utan att ens starta bilen, är att vrida om nyckeln i tändningslåset tills du kan slå på elektriska tillbehör såsom radio eller elektriska fönsterhissar. Om batteriet är mycket låg, kommer några eller alla av de elektriska tillbehören vara trög. Fönstren kommer att rulla upp och ner långsammare än normalt, kan radion inte vara mycket högt, eller instrumentpanelen lamporna kommer att vara svagt. Om de elektriska tillbehören inte komma på alls, är batteriet helt dött och behöver laddas eller bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64998.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.