Felsökning av en 1995 Ford Contour Door Lock

Kraften låssystem i din 1995 Ford Contour använder en reversibel elektrisk solenoid, som kallas ett ställdon för att skjuta eller dra låsmekanismen på dörren spärren. Eftersom omkopplaren manövreras i en riktning, matas ström tillhandahålls till solenoiden i en riktning som får dörren att låsa. Om omkopplaren manövreras i den andra riktningen det levererar kraft i motsatt riktning och solenoiden förflyttar att låsa upp dörren. Saker du behöver
Automotive kretsprovare
Visa fler instruktioner
1

Fäst batteriet klipp på fordonsindustrin kretsprovare till batteripolerna. Batteriet i 1995 Contour ligger i förarsidans i motorrummet. Tryck frigöringsflikarna på i-dash Säkringsblocket, placerade under förarsidan av instrumentbrädan nära kick panel, och lägre säkringen block.Turn tändningsnyckeln till läge "RUN".
2

Testa 20 amp säkring, som ligger i facket märkt # 25 i under-dash Säkringsblocket, genom att röra sonden änden av kretsen testaren att de små teststift på slutet av säkringen. Position # 25 är den fjärde säkringen från höger på den översta raden av säkringar i blocket. Båda stiften skall ange makt är närvarande. Om något av stiften indikerar marken byt säkring.
3

Ta bort de två skruvarna som fäster på insidan trim dörrpanelen med en stjärnskruvmejsel. Dra insidan dörrhandtag ut och skjut försiktigt klippa av handtaget för att få tillgång till baksidan av dörren låsswitchen.
4

Pierce den vita och svarta kabeln med sonden i kretsprovare. Ground bör anges med kretsen testare tills knappen trycks i endera riktningen. Om strömmen eller mark är inte indicerat gå till nästa steg.
5

Pierce den vita och gröna ledningen med kretsprovare sonden. Ström ska anges. Testa gula och gröna ledningen på samma sätt, bör makt också anges. Om strömmen inte är närvarande vid dessa två kablar, lokalisera och reparera den trasiga kabeln. Om makt och mark finns i rätt trådar och lås dörren inte aktiverar, byt ställdonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66760.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.