Hur kan jag testa på Powertrain Control Module?

Powertrain styrenheter (PCM) används i fordon som överensstämmer med den andra generationen av On-Board Diagnostics. Detta innebär att fordonet måste ha tillverkats efter 1996, och någon felsökning måste göras med en diagnostisk hårdvara. PCM är bilens centraldator, och det är en del av OBD-II-systemet. Modulen körs en rad tester, och när den hittar ett fel, aktiverar det din tjänst motorn snart ljuset. Om PCM har underlåtit att fungera korrekt, måste den bytas ut eller programmeras. Saker du behöver
OBD-II skanner
Visa fler instruktioner
1

Bokmärk sidorna i dig OBD-II skanner handbok sidorna innehåller definitioner för generisk OBD-II koder.
2

Slå upp nätet din fordonstillverkarens koder och skriva ut dem. Du kan också hitta dessa koder i en Haynes reparationshandbok för ditt märke och modell-året. Bilens instruktionsbok, dock inte kommer att ge din tillverkarens kompletterande OBD-II-koder.
3

Öppna passagerardörren sida fram till din bil, och placera både skannern instruktionsboken och din skrivas ut material. Dessa är forskning material du behöver i slutet av denna process.
4

Stäng passagerarsidan dörren, och gå runt bilen. Öppna förarsidans dörr, och titta under instrumentbrädan, nära rattstången. Du letar efter en sexton stiftupptagande dator utlopp. Detta diagnostiska porten kallas Data Link Connector, och DLC ligger på olika ställen. Var ska leta beror på exakt märke och årsmodell.
5

Anslut OBD-II skanner till DLC utlopp. Titta på scannerns display utläsning, och om det inte har automatiskt aktiverat sig på, hitta på strömbrytaren och slå på den själv. Alla märken skannrar fungerar något annorlunda från varandra. För att hitta de exakta operativa förfaranden för enheten, kontakta enhetens handbok.
6

Placera din nyckel till bilens tändning och slå på elsystemet på. Din skanner kan också behöva motorn igång liksom. Om din OBD-II skanner inte hämta omedelbart felkoder registrerats i PCM, nyckel i en "Scan"-kommandot enligt skannerns handbok.
7

Bläddra igenom koderna på skannerns display. Var uppmärksam bara koder som börjar med ett "P" för drivlinan. Du letar specifikt för felkoder som handlar endast med PCM. De flesta av dessa felkoder kommer tillverkaren specifikt, så du kommer att behöva samråda med utskrifter eller Haynes manual kvar i navigatorns sätet. Det finns ett fåtal generiska PCM-koder, varav en är P0606, som betyder "PCM Processor Fault." Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66960.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.