Hur identifiera Drain Auto batteri

En bil batteri drain - även känd som en parasitisk batteri drain - är ett vanligt problem för många förare, det inträffar när en bils elsystem fungerar felaktigt. De flesta moderna bilar har ett datorsystem som fortsätter att använda någon ström efter att bilen har stängts av. Ett batteri drain uppstår när detta system drar för mycket ström från batteriet, om det lämnas urladdat. Diagnostisera en drain auto batteri är en relativt enkel process, även om det kräver en viss uthållighet. Saker du behöver
Bilbatteriladdare
Voltmeter
Elektronisk batteri testare
Visa fler instruktioner
1

ladda batteriet till full spänning med ett bilbatteri laddare. Detta kan ta upp till flera timmar.
2

Koppla från batteriladdaren när den har avslutat laddningen. Vänd bilen och låt den gå på tomgång.
3

Kontrollera batteriet med en voltmeter. Ställ in den till 20 volt. Anslut den röda proben till batteriets pluspol och den svarta proben till den negativa polen. Avläsningen ska mäta mellan 12,4 och 12,8 volt.
4

Stäng av bilen. Koppla voltmetern och låta bilen stå över natten.
5

Kontrollera bilens spänning med voltmeter. Om det fortfarande mäter på 12,4-12,8 volt intervall, är batteriet bra och du troligtvis inte har ett batteri avlopp. Om avgiften har sjunkit markant, antingen batteriet går dåligt eller om du har ett batteri avlopp.
6

Ta din bil till en licensierad mekaniker att fastställa och reparera orsaken till den parasitiska batteriförbrukningen. Du kan även inspektera bilens säkringar och reläer för att fastställa orsaken. Använd instruktionsboken för att avgöra vilken säkring som hör till vilken fordonssystem, och byt säkring.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66494.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.