Hur man mäter kuggspelet

Inom en differential är två kugghjul, en kuggkrans och ett kugghjul. När fordonets drivaxel vänder, roterar den det mindre drevet. Drevet intermeshes med och vrider kuggkransen. Krondrevet överför kraften genom drivaxlarna till däcken. Mängden spel mellan ringen och kugghjulen pinion kallas kuggspelet. Mätning av glapp är en ganska enkel uppgift och är ett snabbt sätt att avgöra om en professionell inställning eller mer omfattande service kan vara nödvändig. Saker du behöver
Stor skruvstäd
Mätur mätare
Visa fler instruktioner
1

Placera differential säkert inom käftarna på ett stort skruvstäd med de redskap inför up.
2

Bifoga en mätare mätklocka till ytterkanten av differentialen. Vissa mätare har en magnetisk bas som fäster till differentialen, medan andra mätare är placerad över en bult hål i kanten av differential och säkras med en av de differentiella s bultar. Dra åt bulten genom kanten av differential och in i botten av mätaren.
3

Placera kontaktpunkten för mätklockans spårvidd torget mot någon tand hos kuggkransen. Krondrevet är den stora cirkelformad växel. Kontaktpunkten är den metall inlägg som, när den trycks mot mätaren, orsakar nål för att flytta.
4

Vrid inställningsratten på sidan av ratten indikatorklockan tills nål pekar på den "0".
5

Rock kuggkransen fram och tillbaka med handen under övervakning av nål. Det avstånd som anges på mätaren är kuggflankspel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68297.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.