Problem med en torsionsstång

Det finns tre grundläggande typer av våren fjädring: spiralfjäder, bladfjäder och torsion våren. Vridfjäder suspensioner (inte att förväxla med axlar torsion beam) är en stor avvikelse i design från spolar och blad, och använda en sexkantig eller åttakantig bar ansluten till chassit på ena änden och bilens nedre länkarm på andra. När hjulet rör sig, vrider torsionsstaven längs sin centrumaxel i stället för böjning till en spiral eller löv. Denna kompakta design erbjuder enkel justerbarhet markfrigång och ersättare, men skapar också ett antal unika problem. Progressivitet

Många spole och bladfjädrar är progressiv natur, vilket innebär att de får styvare när de komprimeras. Progressivitet tillåter fjädern att absorbera små gupp och ojämnheter väg för åkkomfort på plan mark, men är fortfarande kapabla att effektivt kontrollera krängning vid kurvtagning. Inte alla torsionsstänger är helt linjär, men även torsionsstänger utformade för en viss mängd av progressivitet inte erbjuda nästan intervallet fjäderkonstant förändring som en spole med bladfjädring. Detta är den främsta anledningen till att torsionsstänger är inte lika vanligt som andra typer.
Kontroll Arm Stress

Veva suspensionen att höja fordonet kan sätta överskott stress på den nedre styrarmen och kontroll bussningar arm. Sänka bilen överdrivet kan skada de övre bärarmarna, men det är ganska ovanligt eftersom däcket normalt bottna i hjulet väl innan någon skada inträffar.
Camber Förändringar

Camber är däckets inåt eller utåt lutning från det vertikala axeln. Ett svagt inåt lutning (kallas negativ camber) kan bidra till att förbättra kurvtagning stabilitet och öka hantering gränser, men kommer att minska stabiliteten under bromsning och drastiskt ökar slitaget på insidan kanten av däcket. Utåt lean (positiv camber) kommer att förstöra både din hantering och bromsning och öka yttre slitage kant däck. En torsionsfjädring vinner linjärt negativ camber (inåt lutning) när den sänks och positiv camber upplyft. Addera fjäderförspänningen

Veva upphävandet torsionsstång att höja fordonet kommer att sätta en förbelastning på fjädern, vilket innebär att torsionsfjädern kommer att vrida ett par grader för varje tum av förändring i körhöjden. Torsionsfjädern kommer bara vrida men hittills tills den når sin gräns, så varje grad av pre-load twist representerar en viss förlust av uppåtgående fjädringsväg. Dessutom kommer även icke-progressiva torsionsfjädrar få något styvare nära sina gränser när under pre-load, höja din lastbil 5 inches genom att veva torsionsstavarna kommer nästan oundvikligen att resultera i en stenhård resa med mycket lite fjädring efterlevnad eller off- road tapperhet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65635.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.