Hur man kan stoppa en läcka i en automatisk växellåda

Läckor är bara en av många frågor som visar sig på automatiska växellådor. Dessa läckor varierar vanligtvis från mycket små och långsamma läckor till stora utsläpp som oskadliggöra överföringen själv. Även de minsta läckor i transmissionen kan peka på mer allvarliga problem som bör tas om hand så fort som möjligt. Byte av vissa packningar och linjer kan hjälpa till att stoppa några läckor, men de större läckor kan kräva en resa till garaget för att reparera. Instruktioner
en

Bestäm svårighetsgraden av läckan och där fluiden läcker från. Fastställa stora ark av kartong eller vit affisch papper på marken under överföringen och låta bilen sitta medan du kör. Observera var läckan kommer ifrån och hur mycket som läcker ut. Detta kommer att hjälpa lokalisera var läckan är och avgöra vilka åtgärder som krävs för att åtgärda problemet.
2

Kontrollera packningen på transmissionen pannan. Denna packning kan misslyckas på grund av ålder och slitage. Byt packningen som behövs och dra åt skruvarna på transmissionen pannan för att säkerställa att vätskan inte läcker ut.
3

tillbaka och dra linjerna transmissionsolja. I många fall kan rost och korrosion äta bort på linjerna och låta transmissionsolja att läcka ut.
4

Lägg en flaska transmission stop-läckan. Följ instruktionerna på stop-läckan flaskan och tillsätt vätskan in i växellådan. Denna åtgärd bör betraktas som en tillfällig fix tills fordonet kan föras till ett garage för ytterligare inspektion och reparation. Ta bilen till en certifierad bil verkstad för ytterligare reparation
5

. Läckan kan orsakas av en inre tätning som kräver demontering av transmissionen att fixa. En erfaren mekaniker är bäst lämpad för denna komplexa uppgift.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66758.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.