Hur vet jag om det är ett dött batteri eller generator?

Du har varit ute och handlar, hoppa dig i bilen och vrider om nyckeln, och ingenting händer. Det kan bero på att du lämnade strålkastarna på, som dräneras batteriet, eller det kan betyda ett problem med avgiftssystemet. När det fungerar korrekt, ger bilens generator ett stadigt flöde av ström för att ladda batteriet när motorn är igång. Utan denna avgift, tömmer batteriet snabbt, även när bilen är i bruk. Reparera generatorn och ersätta batteriet är inte svåra jobb, men först måste du veta vilka av dem att göra. Saker du behöver
Startkablar
Voltmeter
Visa fler instruktioner
1

Vrid tändningsnyckeln. Om det inte finns någon ström kvar i batteriet, bör varningslamporna på instrumentpanelen tänds. Om generatorn ljus, som ibland identifieras som "Charge", inte kommer på, är generatorn förmodligen inte fungerar.
2

Öppna huven och kolla för en lös eller trasig generator rem. Den är ansluten runt motorblocket och generatorn, och är också ansluten till en kylfläkt i vissa modeller. Om du kan lyfta den mer än ca 1/4 tum från någon av remskivorna med fingret, är det förmodligen för löst för vrid generatorn och måste skärpas eller bytas ut.
3

Ladda batteriet eller koppla bilen till en annan bil med startkablar och starta bilen. Om generatorn ljuset inte släcks, då avgiftssystemet behöver service.
4

Stanna motorn, slå på strålkastarna, och sedan starta bilen. Om de dim betydligt, det är en annan indikation på en laddning problem. Om lamporna blir ljusare när du rev ​​motorn, kan generatorn delvis förse batteriet med ström. Om det inte finns någon förändring i strålkastaren intensitet när du startar bilen eller rev motorn, är generatorn fungerar normalt. Ställ en voltmeter att läsa DC volt och anslut kablarna till batteripolerna
5

medan motorn är igång. Det bör läsa ungefär 14 volt. Om det läser mindre än 12 volt, är generatorn levererar inte laddning. Om mätaren visar 14 volt men dips till mindre än 13 volt när du slår på värmaren, bakrutan defogger, lampor och radio på samma gång, kan det vara bara leverera en partiell laddning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65363.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.