Varför Bil Shake under bilkörning?

Som bilar ålder, kan komponenterna på den lider av en mängd sjukdomar. Suspension bussningar kan bli knäckt och torkade ut, kan hjulen bli böjda och däcken kan bäras. Detta sker från normal användning och kan också påskyndas av olyckor och olika körförhållanden, t.ex. dåliga vägar och ytförhållanden. Din bil kan skaka medan du kör för en rad olika skäl. Dålig Alignment

Dålig fjädring justering kan orsaka en bil för att skaka och vibrera. Suspensioner kan likriktade genom en mängd olika saker, bland annat grov vägar, trottoarkanter och olyckor. Bilens anpassning bör kontrolleras regelbundet. Suspensionen bör också anpassas om nya hjul, däck eller ens stötar installeras i bilen, eftersom dessa kan alla påverka justeringsinställningarna. Addera Bent eller slitna delar Suspension

Om en bil är i en olycka eller träffar en trottoarkant-även vid låga hastigheter-de upphängningskomponenterna kan lätt bli böjd. Detta innefattar delar såsom kontroll vapen, länkarmar och andra tunna, känsliga delar fjädring. För att åtgärda detta problem, bör de böjda delarna bytas och bilen uträtad.
Gamla däck

Däck som är av rund eller ojämnt slitna kan orsaka en bil för att skaka och vibrera när den drivs på grund av den ojämna slitbanemönstret eller det faktum att däcket är inte helt rund. Om dina däck är ojämnt slitna, är den enda lösningen för att ersätta dem med nya däck.
Bent Hjul

Hjulen på bilar och lastbilar ofta blir bucklig eller böjda, särskilt om bilen körs in i trottoarkanter vid parkering eller kört över stora gropar och hjulspår vid högre hastigheter. De böjar i hjulen gör att bilen vibrerar och skakar på oavsett hörnet ratten är på. Lösningen är antingen skicka hjulet till ett hjul verkstad eller helt enkelt installera ett nytt hjul.
Fel Hjul
p Det finns många olika hjul som finns för dagens bilar och lastbilar , men det betyder inte att de alla passar. En orsak till att skaka och vibrera kan vara ett hjul som inte är nav-centrerad, vilket inträffar när centrumhålet av hjulet, där den passar bilens nav, är något större. Detta gör att hjulet att flytta runt en mycket liten mängd vid höga hastigheter, men det är tillräckligt för att orsaka skakningar.
Dåliga bromsar
p Om broms rotorer på din bil är skev, kan det göra att bilen skaka, men detta kan i allmänhet endast ske under bromsning. När bromsarna appliceras på en bil med skeva rotorer, bromsbeläggen skakningar och studsa över den ojämna ytan av rotorn, vilket i sin tur orsakar väghjulet att skaka, någon gång mycket starkt. Korrigeringen ersätter eller möjligen resurfacing broms rotorer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65089.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.