Felsökning av en 1990 Honda Accord LX

Den 1990 Honda Accord LX var baslinjen Accord-modellen erbjöd 1990. Den använde en fyrcylindrig VTEC motor och var bland de mest tillförlitliga bilar på vägen tillbaka då. Dock kan även en Honda går dåligt över tid, speciellt om det är underhåll inte hålls. Suspensionen och underredet är där de flesta problemen uppstår eftersom de utsätts för mest övergrepp under körning. Motorn är normalt den mest tillförlitliga, men det finns några frågor som kan dyka upp med åldern. Instruktioner
1

Inspektera däck för eventuell deflation eller tårar. Däck tappar luft naturligt med tiden, men de skulle förlora på ungefär samma takt. Om ett däck är lägre än de andra tre, så det måste vara lappat eller replaced.Look vid fjädring inställningar samt för eventuella skador. Framhjulen använder oberoende fjädring, som förlitar sig på fjädrar och hydrauliska stötdämpare. Fjädrarna ska vara fritt från korrosion och stötar bör inte läcker olja. Om någon korrosion eller oljeläckage förekommer, då suspensionen behöver bytas, speciellt om det finns rost som det har troligen spridit sig till styrarmarna.
2

Inspektera bakvagnen för eventuella skador till torsion beam suspension. De metallarmar bör vara fri från rost eller några pauser. Om det finns rost så måste snart bytas ut, om det finns pauser då måste den bytas ut omedelbart. Öppna huven på Honda Accord och inspektera slangarna för eventuella läckor. Använd inte en bil som läcker vätska. Byt ut trasiga ledningar och vätskan. Inspektera radiator för eventuella avbrott i kylflänsen fenor. Radiatorn kan fungera med deformerade fenor men är inte lika effektiv och kan överhettas under särskilt varma dagar.
3

Vrid Honda Accord på och lyssna för motorn att starta. Om motorn vägrar att ens vända, då batteriet är dött. Byt ut batteriet om det. Lyssna på motorn på tomgång när det kommer på. Om det är "hostar" så det kan vara misständning på grund av slitna tändstift. Om tomgång är överdrivet hög, över 2000 rpm, då motorns styrenhet (ECU) kan klandras och måste åter flashad.
4

Shift in "Drive" och gå framåt. Lyssna efter eventuella gnugga eller banka ljud vid styrning. Om styrningen inte kommer att gå bortom en viss punkt då styrspindeln på hjulen kan brytas. Tryck försiktigt på bromsen och känsla för bilen att sakta ner. Om Accord inte bromsat effektivare, då bromsbeläggen är utslitna och behöver bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67757.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.