Felsökning av en 2001 Ford Focus Heater

Det är inte kul när du når din bil värmare i mörka vintern och allt du får är en viskning av kall luft. Den 2001 Ford Focus värmesystem är en ganska enkel installation. Uppvärmd Kylmediet strömmar genom en varmare kärna och en elektrisk fläkt blåser luft över kärnan. Uppvärmd luft blåses sedan genom ventiler i själva fordonet. Som med de flesta värmesystem, kan det bryta ibland ned med slitage. Innan du tar ditt fordon i till butiken för en dyr reparation, det finns ett antal saker du kan felsöka. Instruktioner
1

Kontrollera att din radiator har tillräckligt med kylvätska. Luft kan fastna i slangarna om det inte finns tillräckligt med kylmedel i systemet och detta kan hämma värmeflödet. Kontrollera in-och slangar utlopp anslutna till värmeelementet för att se till att kylvätskan cirkulerar korrekt. Om båda slangarna är inte varmt, kan det finnas ett problem med kylvätskecirkulation och det kan vara dags att byta ut värmeelementet. Ha en mekaniker kolla detta problem för dig.
2

Kontrollera säkringen rutan för eventuella säkringar. Kontrollera säkringen schematiska på dörren till säkringsboxen för att hitta den säkring relaterad till värmaren. Byt skadade säkringar med andra i exakt samma strömstyrka. Addera 3

Kontrollera att luft strömmar över värmeelementet. Sätt på värmaren till maxtemperatur samt högsta fläktinställningen. Om du inte hör fläkten blåser, då fläkten kan vara defekt och behöva bytas ut.
4

Kontrollera om termostaten har fastnat i öppet läge. Starta bilen när motorn är kall, placera sedan din hand på den övre kylarslangen. Om termostaten har fastnat i öppet, kommer du att känna kylmedel strömmar genom slangen omedelbart. Under normal drift kommer kylvätskan börjar bara flöda när motorn börjar värma.
5

Känn mattan området passagerarsidan golvet för någon väta eller en stark, söt doft. Detta skulle kunna innebära att värmeelementet läcker och kan behöva bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65301.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.