Orsaker till P0330 Knock Sensor

The knackningssensor är vanligen placerad på motorblocket och i huvudsak lyssnar efter felaktig förbränning när motorn är igång. Motorknackning, eller gnista knock, är det ljud som alstras när förbränningsprocessen är oregelbunden eller onormal. Kod p0330 anger att knackningssensorn har plockat upp en frekvens utanför den fabriksinställda frekvensområdet för förbränningskammaren. Datorn använder information från knackningssensorn att justera timingen tändning för att hålla förbränningen i den säkra zonen i drift. I allmänhet, när knackningssensorn koden är inställd, kommer datorn att sätta motorn i moden för att förhindra motorskador. Ignition Systems

Tändsystemet består av tändstift, kablar plugg, tändspole, fördelarlock och distributör rotor. Vissa fordon har en tändspole, och gnista distribueras av distributören. Fordon utan distributör inkluderar antingen en setup spolpaketet, där kontakten ledningarna är kopplade direkt till spolpaketet, eller en spole över plugg setup, där varje tändstift har en egen spole pack och det finns ingen plugg tråd. På bilar utan en distributör, är gnisttidpunkten styrs helt av datorn. Om någon av tändning komponenter är slitna eller defekta, kan gnistan vara nyckfull, orsakar gnista knock och kvittning kod p0330. Om tändspolarna på någon av de tre systemen är felaktiga, kommer det att orsaka gnista knock, vilket kommer att ställa koden p0330.
Distributör System

distributören roteras i synkronisera med motorn kamaxeln. Om distributören timingen är förskjuten, kommer gnistan inte att levereras vid den optimala tiden, vilket orsakar förbränning äga rum när kolven är fortfarande i processen av kompressions eller utblåsningsslaget. Detta orsakar inte bara gnista knock men kan vara mycket skadligt för motorn ventiler och kolvar. Om terminalerna på fördelarlocket eller rotorn distributör är slitna, kommer strömmen överförs från tändspolen till tändkabeln minskas drastiskt. När felaktig ström levereras till tändstiftet, kommer gnistan inte tillräckligt starka för att korrekt skapa förbränningen.
Tändstift och Wires

bort och inspektera varje enskild tändstiftet och inspektera det för slitage på marken bandet och mittelektrod. Om tändstiftet är alltför sliten eller skadad, kommer motorn inte att få den rätta gnistan, vilket kommer att skapa gnista knock. Om tändstiften har nyligen ändrats, är det också möjligt att tändstiftet gapet är felaktigt inställd, vilket kommer att hämma förbränningsprocessen. Inspektera varje enskild plugg tråd för sprickor i trådbeläggningen eller boot. Om tändkablarna inte är korrekt dragna och korsar varandra, kan strömmen hoppa från en tråd till en annan, vilket gör tändstiftet till brand vid fel tidpunkt. Addera luft och bränsle leverans

Felaktigt bränsle leverans, kan om det är från igensatta bränslespridare, en svag bränslepump, en igensatt bränslefilter eller skada på en bränsleledning, alla resultat i mindre bränsle komma in i förbränningskammaren. När luft och bränsle blandningen är avstängd, kommer förbränningen att vara oberäkneligt. Kolla under bilen för eventuella bränsleläckage och köra bränsle-injektor renare att rensa upp bränslefiltret och bränsle injektor jets. Det kan också vara en god idé att byta ut bränslefiltret, eftersom det i allmänhet är billigt. Om det finns en brist på luft in i motorn, kommer det att finnas för mycket bränsle för mängden luft. Inspektera luftfiltret genom att hålla upp den mot ljuset. Om ljuset inte syns genom papper media, måste den bytas ut.
Knock Sensor och ledningsdragning

Före byte knackningssensorn, inspektera knackningssensorn ledningar. Om kablarna bränns eller skadas av väglaget, kan datorn ta emot felaktiga uppgifter. Inspektera terminalerna på knock sensorn och kablaget för korrosion eller skador. Om inget av detta har rättat koden fel, byt knackningssensorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68541.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.