Hur kontrollerar Stötdämpare

Stötdämpare ta stryk på ett fordons upphängning. De dämpar effekterna från vägen med bibehållen stabilitet och fordonets vikt. Spiralfjädrar eller bladfjädrar hjälpa chocker, men det är de chocker "jobb för att stabilisera bilen och minska rekyl. Beroende på vikt och användning av ditt fordon, kan de chocker och stöttor pågå mellan 30.000 till 50.000 miles. Ändra dem inom dessa intervall kommer att hjälpa stabilitet och fordonets säkerhet samt öka komforten av ritten. Det är enkelt att diagnostisera kontrollampa tecken på chock och fjäderben misslyckande. Saker du behöver
Jack
stödbenet
Ficklampa eller drop-ljus
Visa fler instruktioner
1

provköra fordonet. Detta prov bör utföras i en låg-trafik område eller tom parkeringsplats att granska manövrerbarhet och hantering. Testet bör omfatta accelerera snabbt för att avgöra om de bakre bottnar i mer än några sekunder. Bromsa svårt att avgöra om de främre nosedives för mer än några sekunder. Ta hårda varv för att diagnostisera om kurvtagning av fordonet skapar överdriven gungande rörelse och brist på stabilitet. Kör på en smuts eller krokig väg eller parkeringsplats för att fastställa om de chocker eller struts bottnar med hörbara clunking tongångar Vid påkörning av hinder i vägen.
2

Parkera bilen på plan mark och stänga . Dra åt parkeringsbromsen. Närma bakre delen av fordonet och placera ditt knä på stötfångaren eller båda händerna på baksidan av fordonet och skjut den till marken så hårt du kan. Skakning bakfjädringen tre gånger och sedan släppa taget. Räkna mängden rebound rörelser fordonet gör. Något mer än två rebound rörelser och stötar bör ersättas. Upprepa denna procedur för främre hjulupphängningen. Addera 3

Inspektera varje stöt. Om det behövs, lyft sidostycke av fordonet, en i taget, med hjälp av en domkraft och stödbenet. Anställa en drop-ljus eller ficklampa för att hjälpa dig att se om det behövs. Kontrollera axeln av chock eller strut för fet väta eller caked på smuts. Stötar innehåller hydraulolja eller gas och kan ibland läcka ut ur en förbrukad chock. På grund av dess oljiga konsistensen, smuts och sot kan ibland täcka oljan och maskera läckande utseende. Kontrollera de övre och undre chock fästen och bussningar för onormalt slitage. Övre fästen och bussningar innefattar gummi mellan metallkontakter. När gummit slits ut, kan den bringa metallen öglan på stötar eller lagerplattan hos stöttan att slå metallen av tornet när efterfrågan placeras på suspensionen. Kontrollera alla fyra hörn av fordonet.
4

Kontrollera om däcken är ojämnt slitage. Svaga fjädringskomponenter kan orsaka överdriven studsa när du reser. Detta överför på däcken och skapar en ludd-eller kupning av slitbanan. Kör din hand över slitbanan i varje riktning. Om däcket bär jämnt, kommer du inte känna motstånd ludd eller koppning slitage.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64296.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.