Hur du vet när ett hjullager är dåligt

Att känna ett hjullager är dåligt i din bil kan inte vara så svårt att diagnostisera som att bestämma vilka hjullager är dåligt. Oftast kommer lagren avger en kontrollampa skrapande ljud i rörelse vid förflyttning. Även om detta är inte alltid fallet, kan försöka utröna hjullagret som gör ljudet vara svårt eftersom buller och vibrationer resor över hela axeln. Det finns andra sätt att berätta. Saker du behöver
Bil lyft
Extra stora brytjärnet
Skyddsglasögon
Visa fler instruktioner
1

Provkör bilen för att se om ett ljud är närvarande när fordonet är i rörelse. Vissa lager misslyckas vid olika intervall och andelen deras misslyckande kan diktera vilken typ av buller som de kommer att göra och när. Många lagren kommer att nynna eller vråla högt när du kör rakt och intensifiera vid acceleration av hjulet, och sedan försvinna när du svänger. Andra kan göra ett skrapande ljud när du tar en tur och applicera ett axiellt tryck på hjulet. Om ett ljud är vanligast på provkörning, bör det vara relativt klart vilken axel det kommer från som nu skär diagnosen tiden ner och kan nu fokusera på att en axel.
2

Placera bilen på en hiss med bilen i friläge och tändningen. Ta bilen upp till midjehöjd på hissen och snurra två däck på den misstänkta axel. I vissa fall när ett lager är vid punkten för att inte dåligt, kommer du att kunna höra ljud eller känner slipning samtidigt snurra på däcket. Addera 3

Kontrollera om axiell rörelse i däcket. Detta placera en hand på klockan 12 och den andra handen klockan 6 på däcket och flytta den upp och ner. Medan vissa bilar med justerbara kullager kan tillåta en liten axiell rörelse, bilar som har en församling hjullagerenhet tillåter noll rörelse. Detta kan också vara en kontrollampa tecken på att ett lager har gått dåligt.
4

Följ de tre första stegen först och om du fortfarande inte kan avgöra vilket lager är dåligt, placera en hjälpare i förarsätet av fordonet. Detta test fungerar bara på drivaxeln sidan av ett fordon och inte den andra. Med andra ord, om det är en framhjulsdriven bil, fungerar den bara på framaxeln och inte bakåt.
5

ha hjälpare plats fordonet i enheten när bilen är upphöjd på hissen. Med ett par skyddsglasögon på, försiktigt placera din hand på spiralfjädern av fordonet och berätta hjälpare att accelerera till 30 till 40 miles per timme. Jämför båda framhjulen och om det finns en kontrollampa skillnad mellan vibrationer eller skrapljud mellan de två. Som en absolut sista utväg, kan du placera en extra stor bändjärn ovanpå däcket av drivaxel och kila in den mellan däcket och botten av fjäderben eller ram för att försöka hålla däcket stilla medan hjälparen accelererar till 30 till 40 miles per timme i syfte att göra det möjligt för andra däck ska vända och sedan byta sida och jämföra intensiteten av några vanliga ljud. Detta test kommer att kräva en erfaren tekniker för att veta vad han gör för att pressa hårt på spett för att hålla däcket stilla. Detta kan vara mycket riskabelt om drivaxeln tvingar bändjärn fri från däcket ur dina händer. Du kan orsaka skador på bilen eller skada dig själv eller båda.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63945.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.