Hur man testar Starter Reläer

startreläet och den neutrala lockout omkopplaren styra start solenoiden. Dessa två komponenter samarbetar för att säkerställa att startmotorn fungerar säkert och inte dra runt motorn i en risksituation. Startreläet ger ström till startmotorn när nyckeln vrids till "Start." Den startreläet fungerar som en elektrisk omkopplare routing batterispänningen till startmotorn när den får en signal från tändningslåset. Saker du behöver
digitalvoltmeter
Jumper kablar med krokodilklämmor slutar
Bakpulver
Stålborste
Visa fler instruktioner
1

Inspektera batteri och startmotor terminaler. Kontrollera att de är fria från korrosion, olja smuts och skräp. Innan du rengör korroderade anslutningar, koppla loss minus smeten kabeln och placera den åt sidan. Koppla den positiva batterikabeln och placera kabeln åt sidan. Se till att kablarna inte kommer råkar vidröra batteripolerna. Rengör korroderade anslutningar med bakpulver, vatten och en stålborste. Om så krävs, rengör startmotorns uttag. Sätt inte i batteriet kablarna.
2

Följ kablarna från startmotorn solenoid till start reläet. Det finns fyra terminaler på reläet. De två mindre ledningar kommer från tändningslåset kretsen och används för att aktivera reläet "On." De två större trådar rutt batterispänningen från batteriet till startmotorn. Markera de två mindre kablar så att de kan kopplas in igen ordentligt och sedan ta bort trådarna från startreläet. Använd en bygel och anslut ena änden till chassits jord. Anslut den andra änden till plint 86.
3

Anslut en bygel till den positiva batteripolen. Eftersom batteriet anslutningen till startmotorn har kopplats, är det okej att lämna bygel ansluten under en kort tid. Använd en digital voltmeter för att mäta motståndet mellan polerna 30 och 87. Motståndet bör vara mindre än en ohm. Om motståndet är större än ett ohm, är reläet inte fungerar korrekt. Byt reläet.
4

Anslut batteriet och nyckeltangent anslutningar till reläet. Återanslut den positiva batterikabeln. När den är säker på batteripolen, anslut den negativa batterikabeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66744.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.