Hur man läser Check-Engine koder på en Ford F-350 6-liters diesel lastbil

Ford Motor Company s 6,0-liters-diesel-utrustade F-350 har en drivlina kontrolleras av tre datorer: drivlinan styrmodulen, den transmissionsstyrmodulen och bränsle-insprutning styrenhet. När Check Engine tänds, har en eller flera av dessa tre moduler upptäckt ett fel i sina övervakade system och genererade en felkod som motsvarar felet. Det första steget i felsökningen är att läsa koderna. Saker du behöver
Scan Tool Review Papper och anteckningsblock
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera den diagnostiska port under förarsidan instrumentbrädan. Hamnen är ungefär ½-tums tall med 2 inches bred. Ta bort skyddslocket från hamnen och anslut felsökningsverktyg diagnosuttaget i porten. Porten liknar en multi-pin skrivarport för ett datorsystem.
2

Följ det särskilda förfarandet i dig skanna verktyg bruksanvisning för att köra ett självtest på drivlinan styrmodulen, den transmissionsstyrmodulen och bränsle-injektorn styrenhet. Vid varje steg i testet när koderna visas för varje modul, skriver koderna på din notepad, under lämplig modul beteckning. Dessa koder motsvarar specifika precisa tester som krävs för att slutföra en fullständig diagnos av problemet.
3

Slutför självtest enligt din felsökningsverktyg bruksanvisning. Välj "Nej" när du ombeds att radera koderna. Dessa koder bör förbli i modulens minne. När problemet diagnos och reparation är klar, köra testet och radera koderna.
4

Koppla skanningen verktygets kontakt från hamnen under instrumentbrädan när du blir ombedd att göra det av din felsökningsverktyg. Sätt tillbaka skyddslocket på diagnostiska port.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64815.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.