Hur man diagnostiserar en 2002 Chevrolet Silverado

A 2002 Chevrolet Silverado har många diagnostiska system som körs på samma gång, den mest tillgängliga av vilka den andra generationens On-Board Diagnostic systemet och låsningsfria bromsar (ABS). Åtkomst både kräver användning av en handhållen kodläsare och Silverado s datalänkanslutningen (DLC). Den Silverado har andra diagnostiska matriser, såsom de för SRS krockkuddar, och medan det kan också ansluta via DLC, är handhållen utrustning som inte är lätt tillgänglig för den vanlige konsumenten. Saker du behöver
diagnostik handhållen utrustning
Visa fler instruktioner
1

Öppna Silverado s förarsidan. Sätt dig nyckeln i bilens tändning cylinder, men lämna det ovänd för tillfället. Titta in i förarsidan benutrymme. Där, under instrumentbrädan och rattstången, kommer du hitta Silverado s DLC utlopp. Den är tillverkad av antingen svart eller grå plast och funktioner 16-pin mottagare. Det kommer inte döljas bakom en kåpa, och det kommer att vara ute i det fria för enkel åtkomst.
2

Anslut diagnostiska handdatorn till Silverado s DLC. De flesta typer av scanner använder en längd av diagnostisk kabel. I slutet av denna kabel har en kontakt med 16 stift. Den kommer att passa DLC utan problem eller behöver tvinga den på plats.
3

Slå på diagnostiska handdator. Vrid nyckeln i Silverado tändning. Detta i sin tur kommer att aktivera Silverado elsystem och centraldator. Beroende på märke och typ av skanner du använder kan du behöva veva Silverado motor innan enheten kan synkroniseras med den centrala datorn.
4

Titta på handdatorn skärm. Om enheten inte har dragit OBD-II eller ABS-koder, har tillverkaren inte förinställda enheten för kod automatisk hämtning. Rådfråga din enhets bruksanvisning för instruktioner om hur du anger en scanning kommando. Både OBD-II och ABS skannrar fungerar annorlunda efter varumärke, och operativa rutiner skiljer sig med enheten.
5

Bläddra igenom koderna när du enheten har hämtat dem från deras respektive diagnostiska system. Du kan delvis tyda OBD-II koder innan du tittar upp dem. Varje alfanumerisk kod börjar med en bokstav som anger den del av den drabbade Silverado. "P" står för "drivlina", "B" står för "kropp", "U" står för "nätverksanslutning" och "C" står för "chassi." Vissa "B"-koder kommer att omfatta broms funktionalitet, men inte sådana som omfattas av ABS-systemet. ABS-koder är bara numeriskt.
6

Slå upp betydelsen av varje kod som visas på din handhållna enhet. Enhetens manual kan innehålla en lista över kodning definitioner. För OBD-II-skannrar, innebär denna lista de generiska koder standard för alla post-1996 fordon. General Motors har också en kompletterande lista (se länk i avsnittet Resurser för dessa koder). Generellt innehåller de flesta fordon bruksanvisningar inte diagnostiska kodning referenser.
7

Gör en lista på alla problem för närvarande drabbar din Chevrolet Silverado. Om du väljer att inte åtgärda problemen själv, kommer denna lista att spara pengar på verkstaden, eftersom du kommer att ha utfört diagnostiken för mekaniker, de flesta garage debitera diagnostiska avgifter
.
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67156.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.