Felsökning av en 97 Chevy Blazer Vad startar inte

Det finns flera skäl till varför en 97 Chevy Blazer startar inte. Några problem du kan fixa direkt, och andra kan kräva hjälp från en mekaniker. Instruktioner
1

Kontrollera din Chevy Blazer batteri för tecken på korrosion om du bara höra klickande ljud när du vrider om nyckeln. Om innerbelysningen går dim när du försöker starta det, så kan du ha ett dött batteri och behöver en skjuts från en annan bil med startkablar.
2

Kontrollera att vara säker på att Blazer är i park eller neutral, om du bara hör ett klickande ljud när du vrider om nyckeln och innerbelysningen inte gå dim. Var säker på att du trycker på kopplingspedalen i golvet om du har en vanlig växellåda. Detta kan också vara en indikation på problem med tändningslåset eller startmotorn.
3

Kontrollera Chevy Blazer s tändstift om du hör igångsättning av motorn när du vrider på nyckeln, men den bilen startar inte. Gör detta genom att hålla en gnista testare intill tändstiftet s tråd medan någon annan vrider tändningsnyckeln. Om det inte finns någon gnista, kan det vara ett problem med tändstiften.
4

Lyssna efter bränslepumpen att engagera när du vrider nyckeln i tändningslåset på din Blazer. Om du inte hör den komma på och kör, som skulle kunna tyda på ett problem med bränslepumpen eller pumpens kretsarna. Genom att skruva en kompressionsmätare in en gnista
5

Check för komprimering i din Blazer hålet. Om kompressionen registrerar låg, kan det tyda på ett problem med kamremmen.
6

Ta bort fördelarlocket på din Blazer. Titta inuti locket efter tecken på fukt. Om du ser fukt, spraya lite mekaniker lösningsmedel som används för att rengöra bildelar på det. Torka av den med en ren trasa.
7

Titta på din gas mätare för att vara säker på att du har tillräckligt med gas. Det kan verka som sunt förnuft, men det är ofta sunt förnuft förfaranden som vi glömmer att utföra.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66668.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.