Felsökning Auto Solenoids

En automatisk solenoid är högspänningsreläet enhet som tar emot spänningen från batteriet och skickar den till startmotorn. Vissa solenoider ser ut som små lådor och ligger på fender väl inne i motorrummet, medan andra liknar små burkar monterade ovanpå startmotorn. Alla solenoider har ett antal trådar som leder till batteriet och tändningen kabelstrumpa. Även utformningen av en solenoid är enkel, är solenoiden ofta skulden för batteri och laddning krets problem. Om du misstänker att din solenoid inte fungerar ordentligt, kan du felsöka den. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Batteri post Tool Review Assistant Review Shop ljus
Hylsnyckelsats och skiftnyckel
Byglingstråd
Voltmeter
ohmmeter
testlampan
Batteriladdare
Visa fler instruktioner
Diagnos Auto Solenoids
1

placera fordonet i parken eller neutrala med nödbroms inställd. Lyft huven. Koppla högspänningen spolkabeln (en tjock svart tråd) som leder från spolen till distributören. Fatta gummiskydd och dra den och tråden från spolen uttaget. Detta kommer att hålla motorn från att starta. Spolen kommer att visas vara storleken av en tunn, svart läsk kan och sitter bredvid distributören. Använd en batteriladdare så att batteriet till en full laddning, vilket borde läsa om 12.5 volt. Medan du har kablarna kopplas bort, rengör insidan och utsidan av kabelskor med ett batteri inlägget verktyg. Höj fordonet med domkraft och ställa två pallbockar under ramen nära varje hjul.
2

Lokalisera den negativa anslutningen batterikabeln där den fäster på ramen eller motorns jordpunkt. Ta bort kabeln med rätt ände skiftnyckel. Stålborste motorn eller ramen markytan, liksom båda sidorna av kabeln ögla. Sätt tillbaka kabeln och dra åt den. Leta efter andra flätade markremmar som ansluter ramen till motorn. Rengör dem på samma sätt.
3

krypa under bilen, om din solenoiden sitter på startmotorn. Ta en tjock jumper kabel och en voltmeter under fordonet med dig. Om startmotorn har en värmesköld, ta bort den med rätt uttag. Titta på toppen av starter att lokalisera solenoiden. Om din solenoiden i motorrummet, leta upp den på fender väl. På solenoiden, lokalisera tre anslutningar - en stor, en mellanstor och en mindre tråd. Dra flatstiftet från posten markeras med ett "S" från baksidan av solenoiden. Detta bör vara tändningskabeln. Berätta din assistent att slå av tändningen till läge "på". Momentant röra din bygel till den största (batteri) tråd och "S" tändstiftsledningen. Du bör höra ett distinkt clunk eller klicka. Ingen buller indikerar en koppla inuti solenoiden.
4

Anslut pluskabeln av en voltmeter till S tändningskabeln på solenoiden. Jorda den andra kabeln på ramen eller motorn och har din assistent vrid nyckeln till "start"-läge. Titta på voltmetern, den bör läsa 12 volt. Ingen läsning indikerar en öppen krets. Kontrollera solenoiden tråd jordningsband för täthet.
5

Anslut voltmetern pluskabeln till solenoiden "Bat" terminal på solenoiden. Detta kommer att vara den terminal med den tjockaste kabeln på solenoiden, och det kommer från batteriet. Anslut den andra kabeln mätaren leder till startmotorn jordningsband. Starter jordningsband kommer att vara en stor flätad tråd. Har assistenten vrid nyckeln till "start"-läge. Det bör inte avläsningen på voltmetern lägre än 0,2 volt.
6

Använd en ohmmeter för att kontrollera motståndet i solenoiden. Koppla S eller tändningskabeln från solenoiden och krok en bly från ohmmetern till det. Anslut eller vidrör den andra ledningen av ohmmeter till solenoiden marken fästet. Om avläsningen mäter mer än 5 ohm, det finns en defekt kontakt inuti solenoiden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65681.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.